28/03/2024

Изграждат с 650 хил. лева подпорни стени на шосе в Родопите

Областният управител на Пловдив Иван Тотев дойде за старта на строителството на подпорни стени по път ІІІ-861 – Югово – Лъки – Джурково. В общинския център инж. Тотев бе посрещнат от председателя на Общинския съвет Пламен Райчев. Изцяло с държавно финансиране ще бъдат изградени четири подпорни стени на стойност около 650 000 лева. Общата им дължина е над 100 метра, като две от тях се възстановяват с каменна зидария и бетонов разтвор, а другите две ще се построят със стоманобетон. Срокът за изпълнение е 70 календарни дни, съобщи директорът на Областно пътно управление – Пловдив, инж. Атанас Ташков.

Това е поредният обект в Пловдивска област, чието израждане се финансира с помощта на правителството, подчерта областният управител инж. Иван Тотев. Той пожела успешна работа на строителите и изрази надежда дейностите да бъдат извършени качествено и в срок.

Първата копка на обекта бе направена след като директорът на Областно пътно управление инж. Атанас Ташков връчи проекта и строителното разрешително на  Недялко Бекиров – управител на фирмата-изпълнител на обекта „Пътинженериг”. На старта на строителните дейности присъстваха председателят на Общинския съвет в Лъки Пламен Райчев и кметът на общината Красимир Манов.

Изграждането на подпорните стени ще осигури доброто експлоатационно състояние на пътя и ще бъде прекъснато разрушаването на участъци от трасето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *