27/04/2024

Кайро се превръща в касапница!

На площад „Тахрир“ в центъра на Кайро се стребля на месо с автоматично оръжие. Столицата на Египет се превръща в касапница.

Един от организаторите на протеста срещу режима на президента Хосни Мубарак съобщи, че е видял трима убити демонстранти, след като вчерашните сблъсъци между привърженици и противници на Мубарак бяха подновени през нощта, предаде Асошиейтед прес.

Мустафа ал Нагар твърди, че е видял труповете на трима протестиращи, докато медицински екипи ги отнасяли към линейка. Според него срещу демонстрантите на площада е бил открит огън с автоматично оръжие поне от три места. Интензивна стрелба отеква на площад „Тахрир“ в центъра на Кайро.

Египетската армия е обградила площада с танкове, за да запази реда, но според Нагар военните не са се намесили при новата стрелба.

Часове по-рано привърженици на Хосни Мубарак нападнаха демонстрантите с камъни, пръти и коктейли „Молотов“. Според очевидци при новото нападение са били ранени между седем и петнайсет демонстранти, съобщава Ройтерс.

Най-малко 145 души са убити в Египет от началото на сблъсъците досега, а според върховния комисар на ООН за човешките права Наванетем Пилай броят на загиналите може да наближава 300 души.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *