20/01/2021

Кайро се превръща в касапница!

На площад „Тахрир“ в центъра на Кайро се стребля на месо с автоматично оръжие. Столицата на Египет се превръща в касапница.

Един от организаторите на протеста срещу режима на президента Хосни Мубарак съобщи, че е видял трима убити демонстранти, след като вчерашните сблъсъци между привърженици и противници на Мубарак бяха подновени през нощта, предаде Асошиейтед прес.

Мустафа ал Нагар твърди, че е видял труповете на трима протестиращи, докато медицински екипи ги отнасяли към линейка. Според него срещу демонстрантите на площада е бил открит огън с автоматично оръжие поне от три места. Интензивна стрелба отеква на площад „Тахрир“ в центъра на Кайро.

Египетската армия е обградила площада с танкове, за да запази реда, но според Нагар военните не са се намесили при новата стрелба.

Часове по-рано привърженици на Хосни Мубарак нападнаха демонстрантите с камъни, пръти и коктейли „Молотов“. Според очевидци при новото нападение са били ранени между седем и петнайсет демонстранти, съобщава Ройтерс.

Най-малко 145 души са убити в Египет от началото на сблъсъците досега, а според върховния комисар на ООН за човешките права Наванетем Пилай броят на загиналите може да наближава 300 души.

dir.bg

(Visited 50 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *