25/04/2024

Шокиращи резултати от хранене на животни с генно-модифицирана храна

Резултатите от проучването са шокиращи: свиня, хранена с ГМО, била с  една четвърт по-тежка от животно в контролната група. От биологична и статистическа гледна точка откритието е впечатляващо.

Освен това у първата група чревни инфекции са били диагностицирани 2.6 пъти по-често. Това се наблюдава у 22  процента от мъжките прасета и у 42  процента от женските.

След сравняване на двете групи  е установено, че  мъжките свине по- силно се влияят от генетично модифицирани храни. Вероятността от заболяване с чревна инфекция при женските се увеличава 2.2 пъти, а при мъжките с 4.

Решението за провеждането на подобно проучване е направено въз основа на оплакванията на фермери, които през последните няколко години  забелязали проблеми у  храносмилателната и пикочно-половата система при свинете. Установено, че се е увеличил броят на случаите на безплодие и спонтанни аборти при свинете майки,  хранени с ГМО.

Също така намалял и процентът на прасетата, родени с естествено зачеване. Наблюдава се високо ниво на заболявания от чревни инфекция и тънките черва, язви и изтъняване на стените на червата и хеморагично кървене, т.е. когато на животното бързо му изтича кръвта.

Стомах:
 1) няма възпаление, хранене без ГМО,
 2) силно възпаление, хранене с ГМО:

Много от тези събития, които са настъпили в свиневъдството,  вече официално са потвърдени в научното изследване.

Фермерът и експерт по домашно животновъдство  Howard Flieger, който е и един от инициаторите и ръководителите на проекта, не е изненадан от резултатите. “От момента, когато генетично модифицираните култури се появиха в храната на животните, ние виждаме увеличаване на храносмилателни  и репродуктивни проблеми.

 

Сега това е  научно доказана. Земеделските производители са понесли загуби, главно поради покупки на антибиотици за прасетата. Смъртността сред животните се е увеличила, регистрирано е увеличаване на броя на спонтанните аборти и дефекти при новородени прасенца.

В някои случаи животните стават агресивни. Това не е изненадващо, като се има предвид състоянието на тяхното здраве. В допълнение, използването на генетично модифицирани храни в рациона на животните не носи на фермерите  никакви печалби “, казва той.

Ръководителят на проекта д-р Джуди Карман казва: “Нашето изследване е важно по няколко причини. Първо, резултатите се получават в реални, а не в лабораторни условия.

На второ място, ние сме използвали свине. След заколването свинското се  появява на пазара, а след това на масата за хранене. Също така, храносмилателната им система е много подобна на нашата, и ние трябва да установим дали няма подобни симптоми и при хората.

Трето, ние открихме, че смес от генетично модифицирани растения в храносмилателната система на организма   образува генетично модифицирани протеини. По този начин, ние бяхме в състояние да проучим комбинирания им ефект върху здравето на животните.

Въпреки това, в този момент, на никой продукт не се съобщава информация за това. Нашите изследвания показват, че генетично модифицираните растения трябва да се изключат от продажба. ”

 

 oneradionetwork.com

Read more: http://30dumi.eu/2013/06/shokirashti-rezultati-ot-hranene-na-zhivotni-s-genno-modifitsirana-hrana/#ixzz2WxHUT4wa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *