18/04/2024

Ден първи от късметлийската година на Заека!

Тази нощ китайците посрещнаха годината на заека, която носи чистота, доверие и любов. На власт идва най-големият късметлия.

Годината на Заека ще продължи до 22 януари 2012 г., съобщиха БГНЕС и КРОСС. Последната подвластна на Заека година е била 1999 – Годината на Земния заек.

Според китайската астрология всяка зодия минава последователно през петте елемента – метал, вода, дърво, огън, земя. За да се затвори този цикъл, са нужни 60 години: последната година на Металния заек е била 1951, а преди нея – 1891.

Китайската Нова година е съобразена с лунния календар – настъпва винаги на първото новолуние във Водолей за календарната година и продължава до навечерието на следващото новолуние през следващата календарна година – отново във Водолей. Затова и всеки път започва и завършва на различни дати.

Годината на Заека е прекрасно време за тези, които са се изморили от активността на Тигъра и напрежението през 2010-та година. Заекът цени уюта, дипломацията и обикновените човешки взаимоотношения. Именно заради това, 2011-та е идеална за сватби и годежи. Браковете, сключени през тази година ще бъдат особено удачни и щастливи.

Освен това, в източните хороскопи е написано, че Заекът е много умен и талантлив. През новата година под негово покровителство ще бъдат всички, които имат отношение към науката или творчеството. Той е и изключително покорен и срамежлив, но е много гостоприемен, ценящ домашния уют и красотата. Ето защо, през 2011 г. канете най-скъпите си приятели и роднини, а също така често им ходете на гости.

Годината ще бъде особено плодоносна за тези, които се занимават с благотворителна дейност. Това се отнася и за свещениците или хората с творчески професии.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *