26/04/2024

Д. Гяуров за масовото подслушване в България: Срамувам се!

Димо Гяуров се възмути от факта, че в България се подслушва десетки пъти повече, отколкото във Великобритания и че  едва 2-3% от СРС-тата се използват в досъдебните производства.

Той заяви, че се срамува от това управление, от министър-председателя и от министрите – че нямало нищо лошо да бъдат подслушвани, да не се обичат и да си правят номера.

Изключително срамно е според Димо Гяуров поведението на министрите, които като бити деца обясняват, че няма нищо по-хубаво от това да бъдат подслушвани. Според него не би имало нищо лошо, ако тези СРС-та са довели до кадрови промени, но такова нещо няма.

Трябва да си човек без всякакво достойнство, за да имаш такова поведение, подчерта Гяуров и допълни, че от тази гледна точка не вярва, че Ваньо Танов ще дойде и ще каже истината. Според него идеята Ваньо Танов да бъде поканен в комисията за борба с корупцията не е лоша, но едва ли ще даде резултат.

Абсолютно съм убеден, че е имало фирми, които са били под нечии чадър, вероятно чадъра на ГЕРБ или на отделни представители на ГЕРБ, но не вярвам комисията да изясни нещо повече от това, което вече е публично известно, изтъкна Гяуров.

СДС ще предложи промени е Закона за електронните съобщения, за да се предотврати милиционерщината, съобщи по време на пресконференция Димо Гяуров.

След разразилите се напоследък скандали става ясно защо беше гласуван такъв чудовищен бюджет от 100 милиона лева за СРС-та у нас. За други важни неща пари няма. Но за политическо слухтене се намериха цели 100 милиона!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *