23/04/2024

Извънземните идват! Няма гаранция, че ще е за добро!

Жителите на планетата Земя е необходимо час по-скоро да се подготвят психически и физически  за среща с извънземни. При това трябва да са наясно, че не е задължително извънземните да са приятелски настроени!….

Това се посочва в специално проучване на британската Кралска академия на науките, посветено на съществуването на извънземен живот.

Изследователите стъпват на формулата на Дрейк, която може да се използва за определяне на броя на цивилизациите в галактиката и вероятността от контакт с тях. Според учените, дори по най-консервативните оценки, във всеки един момент има от 10 до 100  извънземни цивилизации, но в действителност са много повече.

Все повече астрофизици и уфолози са на мнение, че  ООН трябва да създаде специална агенция, която ще се занимава с контакта с извънземни, както и да се разработи  план за борба с тях, ако те са враждебни.

Тази организациия не е решила самостоятелно нито един сериозен поблем на планетата Земя. В състояние е ли е при това положение да реши проблемите между земни и извънземни, които със сигурност ще са необичайно сложни заради културните, цивилизационни и технологични неравенства и несъвместимости?…

Дано да не видим как това е невъзможно с всичките произтичащи от това негативни последици. Естествено – за нас, не за извънздемните, защото ако те наистина са тук – това и сигурен знак, че ни превъзхождат поне технологично. Но няма гаранция, че ни превъзхождат и в морален план…

Учени смятат, че еволюцията в другите  светове  е протичала както и при  хората на нашата планета. Ето защо, животът на други планети има важни прилики с живота на Земята. Не е изключено, че чужденците  като хората ще бъдат склонни към насилие и експлоатация, отбелязват учените .

Вярата в Бога от всички религии на света без изключентие след среща с пришълците ще се срутят, смятат  богослови, участвали в изследването. Според тях, религиозните вярвания на хората са остарели, а новите знания просто ще унищожат  догмите, включително и тази, според която човек е творение на Бог.

По-рано  астрономите от САЩ казаха, че  доказателства за съществуването на извънземен разум може да бъдат получени в срок от 25 години. Въпреки това те отбелязват, че за установяването на контакт може да попречи  превъзходството на извънземната цивилизация, която може да бъде толкова технологично по-напреднала от земляните, колко днешните хора, в сравнение с неандерталците.

При това положение едва ли контактът ще е полезен и за двете страни. Може би тъкмо поради тази причина извънземните отдавна са на Земята – има безброй доказателтва за това, но не бързат да минат по „червения килим“ и да си стистем официално ръцете…

www.30dumi.pozicii.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *