28/03/2024

Ловчанлия спечели рекордния джакпот от 6,5 млн. лева, но не си ги взе

Рекордният за всички времена джакпот в размер на 6 575 225.40 лв. от второ теглене на играта „6 от 49“ на Тото 2 не беше потърсен. Днес в 17.00 ч. изтече 45-дневният срок, в който трябваше да се появи спечелилият рекордния джакпот на Българския спортен тотализатор (БСТ) от 17 юни 2010 г. Можем само да гадаем дали късметлията е карък, който е захвърлил или унищожил без да иска златния фиш.

Или пък не е вярвал, че на него ще се паднат толкова много милиони. Мистерията става още по-голяма, ако човекът съзнателно се е отказал от толоква много пари – но едва ли, иначе защо ще ходи да залага в тотото? Освен ако вече не е разбрал, че животът му след щастливото събитие вече не е в безопасност.

Някои често подозират и самия тотализатор в манипулиране при тегленето на числата. Незабравим ще остане случаят, когато в два последователни тиража бяха изтеглени 6 еднакви числа. Случката бе толкова невероятна и толкова подозрителна, че влезе в топ новините по цял свят.

„Единичният фиш е пуснат в Ловеч и вече изтече регламентираният срок, в който трябваше да се появи печeлившият, за да си получи парите. Затова на заседание на Управителния съвет беше взето прецедентно решение сумата да се раздели по 50% между Министерството на физическото възпитание и спорта и БСТ“, съобщи председателят на УС на спортния тотализатор Иво Тонев. Това може да стане след приключването на финансовата година на 1 март 2011 г.

Изпълнителният директор на тотото Дамян Дамянов обяви, че още в сряда ще внесе предложение в Министерския съвет и Комисията за хазарта сумата, която остане в тотализаторa, да отиде отново като джакпот в три тегления – по един милион лв. Ако това бъде одобрено, парите ще могат да се използват, веднага щом падне следващ джакпот от второ теглене на играта 6 от 49. В момента натрупаната печалба гони 3 млн. лв.

Иво Тонев обясни, че решението е взето след одобрение на министъра на спорта Свилен Нейков, но още няма яснота как министерството ще използва парите – около 3.2 млн. лв.

Последният подобен случай, при който голяма печалба е останала непотърсена, е от 2005 г., когато не се е явил притежател на фиш за 500 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *