26/04/2024

Озверяла тълпа щурмува новите магазини на Лидл в България!

Тълпата се готви за щурм на Лидл, снимка на www.haskovo.co

Със срамни сцени и блъсканица, решена на всичко тълпа, щурмува откритите на 25 ноември 2010 г. в няколко града на България едновременно магазини от германската търговска верига Лидл.

Същите баталии преди това се разиграха и при откриването на Метро, Кауфланд, Карфур. Пазарува се така, сякаш се задава военно положение.

Пенсионери, безработни и ученици, избягали от час, вероятно заедно с учителките си, се тълпяха пред вратите на все още затворения магазин в 7,45 ч сутринта. Тълпата се блъскаше в трескаво очакване на евтинията, която беше обещана. Възрастни хора с бастуни и сакове се бяха приготвили да се надбягват, за да стигнат първи до бананите по 69 ст. и да напълнят саковете с краставици по 33 ст. и пилета за по-малко от 5 лв, пише Стандарт за откриването на Лидл в София.

Други бяха превърнали велосипедите си в истински товарни автомобили, оборудвани с допълнителни багажници и дисаги, които да поберат разрешените количества от евтините стоки. Всички стояха с рекламните брошури в
ръка и вече знаеха какво точно ще си вземат от промоционалните продукти на
безценица.

Стигна се до там да се търси допълнителна помощ от полицията, за да усмири развихрилите се страсти и юмруци.

Само до неделя в Лидл наистина има какво да се купи, при това на цени като от соцвремето. Най-желаните стоки са две отоплителни печки за 17 лв., сешоари за без пари, бананите и краставиците, разбира се, както и шоколади по 45 ст. Дамите
пълнеха количките и със спално бельо за 12 лв., чорапогащи и потници за тънка
фигура и чорапи – три чифта на цената на един.

Общо 14 магазина на Лидл отвориха в един и същи ден у нас. Голямото откриване
започна с четири обекта в София и по един в Стара Загора, Сливен, Пловдив,
Петрич, Пазарджик, Монтана, Ловеч, Кърджали, Габрово и Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *