17/04/2024

А ние пак доброволно ще се гаврим със самите себе си…

Магазинът още не е отворен. Боят предстои, снимка на Дневник

Опростачването и оскотяването в България придобива чудовищни размери! Доказателства? Във всеки един миг, при всякакви обстоятелства и в огромно изобилие!

Поредното колективно опростачване, което придоби размерите на патологична масова психоза, бе откриването на първите магазини от германската верига Лидл в няколко града на страната едновременно.

Понеже си нямат друга работа, за да се справят с решената на всичко тълпа, бяха повикани полицейски подкрепления. Наистина е чудо как при откриването на такива магазини все още се разминаваме без ранени и убити…

Гаврят се с нас под път и над път. Гаврят се работодателите, които ти плащат, колкото да не пукнеш от глад както си работиш. Гаври се и държавата, която ти смъква по десет кожи с всевъзможни данъци и такси, със забатаченото здравеопазване и какво ли още не плюс милиардите, които се прахосват и крадат на национално равнище – пари все измъкнати от бедняците в страната.

Гаврят се и търговските вериги, като шумно рекламират промоциите си, валидни  само няколко дни. А после крясъците, лактите, ритниците, боят пред магазините и пред щандовете, изтънчено коментират като СЕНЗАЦИОННО ОТКРИВАНЕ! Сигурно задграничните собственици на търговските вериги си въртят периодично филмчетата от откриването, за да се кефят  и да си подобряват настроението от неповторимата гледка.

Преди двайсетина години мнозина от нас живееха с илюзорното чувство, че българинът е интелигентен и качествен човек далеч над средното световно равнище. През соца блъскането и опашките бяха ежедневие – дори за тоалетна хартия. Но тогава ставаха страхотни опашки и блъсканици и пред книжарниците при излизането на някое ново заглавие от всепризнат световен автор. На сега двайсет годишните това за книгите им се струва долна измишльотина на възрастните, за да се правят на интересни пред децата си…

Сега обаче народът му е намерил колая – преобладаващата част от него задоволява духовните си потребности с чалга – там също стават блъсканици, има дори смъртни случаи – май вече забравихме „Индиго”…

Време е да се примирим. Говори се, че вече близо два милиона българи живеят и се трудят в чужбина. Част от тях са цветът на нацията. Забелязали ли сте, когато си идват за ваканциите българските изселници, какъв печат на спокойствие и уравновесеност излъчват? И как това тяхно излъчване контрастира  с вечно киселите българи? Но който денонощно пресмята стотинките и трепери да не му резнат тока , не му е никак, ама съвсем никак до духовност и прочие лиготии.

Та за Лидл. Открити бяха в един и същи ден 14 магазина. Веригата смята да ги направи общо 40 в България / още подробности – виж тук/. И пак ще се изгаврят с оскотелия от недоимък българин чрез тридневни промоции на десетина стоки.

А ние? Ние пак доброволно ще се изгаврим със самите себе си….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *