26/04/2024

Небето непрестанно ни удря през муцуните, но кой да се усети?!…

Обезобразеното от куче момченце от Англия Джошуа Ман

Когато не знаеш как да постъпиш – постъпи справедливо! Когато не знаеш какво да кажеш – кажи истината!

Твърди се, че тази сентенция не са ни я подарили както обикновено римляните, които сякаш като едни истински мъдри богове, са се произнесли по великолепен и запомнящ се начин за всичко. И то толкова универсално, че чак настръхваш повече от две хиляди години след формулирането на крилатите им мисли…

Но все едно е кой го е казал. Важното е, че всеки със сърцето си чувства, че това е сентенция, формулирана по един прелестен начин от очевидно прелестен в душата си човек.

И е очевидно, че който успее да живее по нейните препоръки, като нищо може да се окаже най-щастливият човек на Земята.

Ако обаче на този човек му се наложи да съди днешните ни объркващи времена и събития  – какво ли би казал?. Например как би коментирал страховитите новини за обезобразеното в Англия момченце, почти изядено от кучета, за убитото 6-годишно момиченце Кристияна от село Сушево, Разградско,  за изръфаните почти до таза от кучета крака на 85-годишната баба Гена от Лисево, Ловешко, която скоро след трагедията почина… И за последния трагичен случай с дете в Балчик/виж повече тук/.

Но какво ли би казал и за отрязаните крачета на доверчивото куче Мима от Дряново, което разплака хиляди български природозащитници…!

То може и по другите краища на планетата да има подобни крайности, но в България те са наистина за Книгата на рекордите…При случаи като последния в Балчик се надига наистина справедлив гняв у много хора. При случаите като с кучето Мима се взривява наистина справедлив гняв срещу садистите…

Природозащитнци с право се надигнаха в защита на кучето Мима

Къде си сега ти, източни мъдрецо, да ни кажеш как да разпознаем справедливостта, как да разпознаем истината? И да ни кажеш защо на нас българите все ни се изплъзва всяка минута, всеки час, всеки Божи ден и истината, и справедливостта?

И не е ли защото отказваме да признаем правата на доказано най-добрия приятел на човека – кучето, който умее да обича така, както никое така наречено висше човешко  същество няма капацитет да обича?

И не е ли, защото агресивни и безмилостни или пък просто – безотговорни хора, превърнаха тези четириноги абсолютно злоумишлено, съзнателно и със специални тренировки – от доказани добродушковци в убийци?

И не са ли връхлитащите ни една след друга трагедии през последните години опит на Небето да ни каже, че сме стъпили на пътека, която не е нито истинска, нито справедлива, че носим отговорност за всичките си действия, че прекрасните неща не са никак случайни, че те не стават сами!Баба Гена, с чиито крака се нахраниха озлобели кучета

Миришещите на чисто улици, зелената трева, чистите входове на блоковете,  характерът и поведението на кучетата, не са единствено отговорност на Бога.Подредените и богати държави, не са паднали от небето!

Те са станали такива, защото хората и без да са чули за горната сентенция, не обръщат гръб на истината и справедливостта…. И затова си имат подредени държави, и затова държавите им бранят като орлици поданиците си!….

Но как да се наредим между подредените държави, като нашият най-голям талант е да седнем в кръчмата, да си дръпнем подобаващо и да се изплюем подобаващо…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *