20/04/2024

Разбеснял се пес наръфа жестоко дете в Балчик!

Още едно дете стана жертва на агресивен пес. Кучето нападнало деветгодишно момченце на общинския пазар в квартал в кравтал Балик – Балчик.

Детето е прието в спешния център с много рани по лицето, слабините, ръцете, кракато.

След оказаната му първа медицинска помощ момченцето е откарано във варненската болница “Света Анна”. Кучето е затворено в общинския пазар, където още се виждат кървави следи. То ще бъде изследвано за бяс.

Очевшидци на трагедията твърдят, че разбеснялото се куче не е бездомно.То приближило детето. Детето пък се опитало да го прогони, но това отключило животинската реакция на кучето.

Шефът на общинското предприятие “Благоустрояване и комунално стопанство” инж. Екатерина Стоянова съобщи, че от един месец общинския приют за животни е затворен от главния ветеринарен лекар на общината, тъй като не отговаря на нормативите.

Преди месец приключи скандалното дело срещу собственичка на куче, което уби дете. Първоначално тя бе осъдена да лежи в затвора и това бе първата ефективна присъда за подобен инцидент,но след това магистратите промениха наказаниетож ив условно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *