27/04/2024

Спиртните напитки пазят от коварния ревматоиден артрит

Ревматоидният артрит може да бъде много тежъкАлкохолът не само отпуска нервите, той действа подобно на лекарство при хората, страдащи от ревматоиден артрит. Тази полза от спиртните напитки по безпорен начин доказаха специалисти от Острова. Освен това според тях те намаляват по принцип риска от развитието на тази мъчителна болест.

Екип от учени, ръководен от Гери Уилсън, професор в Университета на Шефийлд във Великобритания, изследвал 873 пациенти, страдащи от артрит, и контролна група от 1004 души, които често са употребявали алкохол през изминалия месец. Участниците също така попълнили подробен въпросник, преминали медицински тестове и кръвни изследвания.

„Открихме, че пациентите, които пият алкохол, проявяват по-леки симптоми на болестта в сравнение с тези, които рядко или никога не употребяват спиртни напитки“, заяви ревматологът Джеймс Максуел.

Експертите обаче напомнят, че ползата от употребата на спиртни напитки може лесно да бъде  неутрализирана за сметка на други здравословни проблеми, ако не си знаем мярката, когато посягаме към чашката.

One thought on “Спиртните напитки пазят от коварния ревматоиден артрит

  1. Ревматоидният артит се повлиява много добре от гъбата рейши, кордицепс, спирулина и сок от нони. Имаме колежка, която с тези продукти се е възстановила напълно https://www.youtube.com/watch?v=NMkDHIk9YNE&list=HL1370981489&feature=mh_lolz
    Повече информация за продуктите може да намерите на този сайт http://www.kafe-ganoderma.eu/products
    Лекар може да ви изготви индивидуална програма съобразена с вашата диагноза и заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *