17/01/2021

И btv скочи срещу Цветанов! Иска му публично извинение!

Цветан Цветанов

bTV иска публично извинение от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от медията. В предаването „Тази сутрин“ днес той изнесе невярна и непроверена информация за „уволнение“ на журналиста Иво Инджев, която поставя под съмнение независимостта и обективността на медията, съобщиха оттам.

В официално писмо до вицепремиера, bTV Медиа Груп настоява той да се запознае с фактите и да намери правилната форма да поднесе публично извиненията си на медията и нейната аудитория. Иво Инджев е освободен по негово искане, се казва още в писмото и се прилага документацията по случая.

Позицията Ви на заместник министър-председател и министър на вътрешните работи изисква да предоставяте само точна и проверена информация, и да не подвеждате обществеността, се казва още в писмото до Цветан Цветанов.

Аз съм под постоянен обстрел на всякакви медии – от 2009 г., когато ме изкарах, че страдам от някакво заболяване и припадам, приятелите ми решиха да не ме закачат, каза вицепремиерът в предаването „Тази сутрин“. После излезе слух, че съм забременил някаква девойка преди изборите – трябваше ли съпругата ми да ме напусне заради подобен слух?! Аз съм дал съгласие всичко около моята проверка да бъде оповестено, каза той и попита – Бихте ли ми казали колко човека ще позволят данъчната им тайна да падне.

Това нещо направил ли го е някой граждани досега? Защо аз трябва да поставям въпроси? Кой попита за шестте апартамента на Цветанов? Видяхте ли какво излезе от проверката? Аз бих казал, че нашето семейство е било ощетено още през 1955 г., заяви още министърът.

Той поиска да знае защо не се говори по темата за доходите на президента, например. Когато журналистът Иво Инджев постави въпросите за имотите на президента Георги Първанов, го уволниха от bTV, припомни Цветанов.

БЛИЦ  първа предоставя пълния текст на писмото:

До
Г-н Цветан Цветанов
Заместник министър-председател и Министър на вътрешните работи
Министерство на вътрешните работи
София, 1000
ул. „6-ти Септември” 30

Господин министър,

Днес в предаването „Тази сутрин” в програма „БТВ” на „БТВ Медиа Груп” ЕАД изнесохте невярна и непроверена информация за уволнение на г-н Иво Инджев от страна на бТВ и така подведохте обществото относно фактите и относно безпристрастността на медията.

Трудовото правоотношение на г-н Инджев е прекратено през м. октомври 2006 г. по негово искане на основание чл. 325, т. 1 от Кодекса на труда – по предложение на служителя и със съгласие на работодателя. Приложено Ви изращаме заявлението на г-н Инджев с искане за прекратяване на трудовото му правоотношение, за да имате възможност да се запознаете с фактите.

Позицията Ви на заместник министър-председател и министър на вътрешните работи изисква да предоставяте на обществото само точна и проверена информация и да не подвеждате обществеността. С направените от Вас изказвания в сутрешния блок на бТВ Вие разпространихте една неистина и поставихте под съмнение независимостта и обективността на медията като така публично засегнахте името на телевизията.

Във връзка с горното и след като вече разполагате с точната информация по случая, настояваме да намерите правилната форма да поднесете публично извинение на медията и аудиторията на бТВ.

25.02.2011 г.

С уважение:

______________________
Константин Мокану
Изпълнителен директор
БТВ МЕДИА ГРУП ЕАД

blitz.bg

(Visited 163 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *