22/02/2024

Истина е: Парите растат по дърветата! В Австралия…

Снимка на БГНЕС

Дърво в парк в Сидни – Австралия, стана символ на парите, след като по клоните му били накачили петдоларови банкноти.

Според Oddity Central идеята за необичайния финансов експеримент принадлежи на сътрудници на компанията RaboDirect, извършваща онлайн-банкиране. Оттам поясняват, че поискали да направят този опит, за да проверят реакциите на хората, на които им се предостави възможността без особени усилия бързо да се снабдят с допълнителни средства в брой.

Специално за целта сътрудници на компанията украсили дървото от най-горните клончета до най-долните с банкноти и започнали да наблюдават поведението на посетителите на парка, съобщава БГНЕС. За учудване на авторите на идеята, първоначално никой не обръщал внимание на “дървото на парите“ или хората се стараели да не забелязват банкнотите по него. Покрай странното растение минали стотина души преди един от тях все пак да се реши да си осигури малко средства в брой.

В момента, в който той започнал да откачва банкноти, към него се присъединили още няколко “смелчаци“. Всеки от тях подходил по различен начин. Някой си взел малко банкноти и се отдалечил, друг не можел да се спре и събрал възможно най-голямо количество, събаряйки ги с дрехата или с чадъра си.

Много показателно е, че посетителите си помагали взаимно при “брането“ – по-стройните споделили свалените от по-високите клонки пари с по-ниските.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *