30/06/2022

Банкова карта позлати безработна циганка

Вълшебна карта позлати безработна сливналийка. Жената изтеглила близо 100 000 лева от своята дебитна сметка, като дърпала по 400 лева на ден.

В сметката й освен помощите незнайно откъде постъпвали крупни суми, разказват полицаи. Със случая се занимава Районната прокуратура в Сливен, но оттам отказаха информация.

Собственичката на дебитната карта е разпитана в полицията, но не е задържана. Все още не е ясно откъде са идвали парите. Куриозът излязъл наяве, когато банкомат „глътнал“ вълшебната карта и ромката отишла да се разправя.

Междувременно се разбра, че освен собственичката на картата са разпитвани и нейни роднини и приятели, които също теглили по 4 стотака, когато тя била заета. „Стандарт“ научи, че разследването се води за обсебване, но това е трудно доказуемо, защото жената е теглила от собствената си сметка.

Според разследващи банката, към която е картата, няма вина в случая, защото парите били превеждани от държавна институция. От Агенцията за социално подпомагане обясниха, че чрез тяхната дирекция в Сливен не са превеждани на нито едно лице суми по дебитна карта или по какъвто и да е друг начин, различен от установените със закон социални плащания. Ако дебитната карта е издадена за преводи на социални помощи, то тя е собственост на лицето и по нея всеки би могъл да превежда пари, уточниха от агенцията.

(Visited 209 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *