17/05/2021

Полицията в ЮАР арестува 17 сводници, сред тях има и нашенци

 

Снимка на Ройтерс

 Южноафриканската полиция задържа 17 сводници и над 30 стриптийзьорки и проститутки по време на акция  в стриптийзьорския клуб „Арабеск“ в Кейптаун, предаде ДПА. Повечето от екзотичните танцьорки са от България, Русия и Украйна.  

Те са влезли нелегално в Южна Африка с цел да направят пробив на пазара за секс услуги. Много от „работещите момичета“, предимно местни и от съседни държави, практикуват древната професия в баровете на бреговата линия Victoria & Alfred в Кейптаун, уточнява агенцията. Конкуренцията на атрактивните момичета от Източна Европа обаче намалила приходите на местните девойки и явно те са в основата органите на реда да нанесат удар на пришълките.  

Има българки в такива клубове в Йоханесбург и Кейптаун, коментира пред „Дневник“ посланикът на България в Южна Африка Володя Нейков. Не знаем за този случай, но ще проверим и ще направим всичко възможно да ги защитим. Полицията би трябвало да ни предупреди, но понякога го правят със закъснение или въобще не го правят, уточни дипломатът.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *