26/04/2024

Рекорден брой затъмнения ще наблюдаваме през 2020 г. Как ще ни влияят според астролозите

Новата 2020 г. ще бъде рекордна по броя на затъмненията. Ще можем да наблюдаваме общо шест затъмнения – две слънчеви и четири лунни.

И докато две слънчеви затъмнения в рамките на една календарна година се случват често, то четири лунни ще има чак през 2038 г.

Първото затъмнение е след броени дни – в петък на 10 януари. Частичното лунно затъмнение ще е в 19,10 ч по Гринуич на 20 градуса в зодиакалното съзвездие Рак. Ще може да се наблюдава от жителите на Европа, Азия, Африка и Австралия.

Второто лунно затъмнение ще бъде на 5 юни 2020 г. в 19,12 по Гринуич. Луната в този момент ще се намира на 15 градуса в съзвездието Стрелец. Това частично затъмнение ще може да се наблюдава в Европа, Азия, Австралия и Африка.

Скоро след това на 21 юни – денят на Лятното слънцестоене, ще се състои първото за тази година слънчево затъмнение.

Звездата ни в този момент ще се намира на 1 градус в съзвездието Рак. Ще може да се наблюдава в централните региони на Африка, югоизточна Азия и югозападна Европа.

Частично лунно затъмнение ще има и на 5 юли. То ще може да се наблюдава само от хората в Африка и Америка. Луната ще се намира на 13 градуса в съзвездието Козирог.

И пак лунно затъмнение – на 30 ноември. То ще бъде последното за тази година, в 9,30 ч. по Гринуич на 8 градуса в зодиакалното съзвездие Близнаци. Ще се вижда в Австралия, части от Азия, Северна и Южна Америка.

На 14 декември 2020 г. ще има пак слънчево затъмнение. Максималната му фаза ще е в 16,17 по Гринуич. Слънцето ще се намира на 23 градуса в съзвездието Козирог. Пълно затъмнение ще се наблюдава в южните части на Южна Америка и в Антарктида, а частично – в Чили и Аржентина.

Влияят ли и по какъв начин върху живота на всеки човек тези астрономически явления?

Отговорът на астролозите е положителен. Според тях първото затъмнение на 10 януари 2020 г. Луната ще бъде на 20 градуса в Рак. Стихията на този зодиакален знак е вода. Управлява чувствата ни. Освен това Ракът отговаря за нашия личен живот, за атмосферата в дома и отношенията с хората, живеещи под един покрив. Могат да се очакват събития, свързани със самия дом – покупка, продажба, ремонт. Както и с това кой живее в този дом – на първо място майка, други роднини и често посещаващи дома хора.

Затъмнението може да влияе на отношенията с близките и на това как се чувстват – добре или зле, в домашното огнище. Може да бъдат засегнати и теми за друг вид имущество – транспорт, земя.

В периода на затъмнението е необходимо да обърнете максимално внимание на своя дом, на своите близки, а също и на хората, които зависят от вас или на които сте обещали нещо. Астролозите съветват в този ден да си изясним своите чувства, да се вгледаме във вътрешния си свят.

В медицинската астрология знакът Рак се отнася към гръдния кош и органите, намиращи се в гърдите. В периода на лунното затъмнение трябва да се помни, че тази част на тялото може да бъде особено беззащитна.

Бел. ред.: Когато за първи път наблюдавах пълно лунно затъмнение изненадата беше голяма. За астрономите – със сигурност не е било така. Но изведнъж виждаш една топка двойно по-малка от обичайната  в небето. И не само това – имаш чувството, че е покрита цялата в ръжда.Така както ръждясва желязото тук – долу. Но какво прави ръждата във вакуума? Нали за да ръждяса на метала са му нужни вода и атмосфера? А другото – виждаш едно тежко кълбо, което не се крепи от нищо видимо и имаш чувството, че всеки момент ще се изтърколи и ще ти се стовари върху главата. Но вероятно това виждат само аматьорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *