Загадъчните петроглифи от Пакистан (снимки)

231456Тези древни петроглифи, чийто смисъл и послание все още са тайна за специалистите, се намират в долина на реката Инд на пакистанска територия.

Някога по тези места е съществувала високо развита индийска цивилизация, която по нищо не е отстъпвала на египетската и месопотамската. Именно от нея са останали тези изображения, изсечени в камъните.

Не ви ли приличат при по-внимателно вглеждане в детайлите някои от рисунките на загадъчните вимани – летящите колесници от древноиндийския епос?

За съжаление скоро тези уникални петроглифи ще се окажат дълбоко под вода заради строителството по тези места на на язовир.

Бел. ред: Според историците човекът се е захванал да твори изкуство едва след като започнал да води по-уседнал живот и не е бил принуден всеки ден да си търси храна – можел да я складира.

Но много петроглифи и геоглифи говорят и за нещо друго: древните хора вероятно са били свидетели на разтърсващи ги събития. И са имали са нужда да ги разкажат и съхранят по някакъв начин.

(Visited 458 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>