04/06/2020

Още по-мощно земетресение удари Италия

Мощно земетресение с магнитут 7,1 по Рихтер удари Апенините. Отново най-засегнатите райони са Централна и Южна Италия, в които хората все още не са се съвзели от серията трусове преди седмица, които оставиха без покрив хиляди хора.

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център измереният магнитуд е от 6,6 или 6,5 с епицентър на 132 километра североизточно от Рим и на 67 километра източно от Перуджа.

Епицентърът на днешния силен трус в Италия е бил край градчето Норча в централната част на страната – същият район, който бе разтърсен в сряда, когато хиляди местни жители останаха без подслон.

Земетресението е било усетено в Рим. Няма данни за жертви и щети.

Същият район бе разтърсен от мощно земетресение и през август. Тогава загинаха близо 300 души.

Два труса с магнитуд 5,4 и 5,9 бяха регистрирани на 26 октомври в централната част на Апенините в района между градовете Перуджа и Мачерата (на границата между областите Марке и Умбрия) и оттогава в района постоянно се усещат вторични трусове, достигащи магнитуд 5,0.

В резултат близо 4000 души в 15 населени места останаха без покрив в областта Марке, която сериозно пострада от природната стихия.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *