19/03/2024

Пробвайте: Масаж на кутрето притъпява апетита

Само с  въздействие върху малкия пръст на лявата ръка може значително да подобрите здравето си. Това са знаели древните източни лечители. Тяхната практика е подлагана на съмнения, а отчасти и забравена. За съжаление, защото е наистина интересна техника и най-важното е, че се потвърждава в много случаи.

     Масаж за намаляване на апетита

За тази цел преди хранене трябва да се масажира върха на малкия пръст. За мъжете и жените има разлика:

Мъже – до 12 часа се масажира обратно на часовниковата стрелка , а след обяд – по часовниковата стрелка
Жени – до 12 часа по посока на часовниковата стрелка , а в следобедните часове – срещу.

Точно по пладне тази точка не бива да се  докосва.

Древните лечители са използвали  различни масажни техники за работа с точките на тялото – поглаждания, притискания, използване на игли.  С помощта на тези техники са лекувани много заболявания на всички системи на тялото.

     Масаж при чернодробно заболяване

Но не само малкият пръст се използва за решаване на здравните проблеми. Китайски лечители използват показалците за диагностика и лечение на черния дроб, те ги  наричат „пръстите на черния дроб.“

Използвайки показалеца, можете да проверите състоянието на черния си дроб. За тази цел опънете дланта, със сила  изправете пръстите си и ги дръжте в напрежение, после трябва да се опитате да  сгънете  само показалеца.

Ако всичко сработи и останалите пръсти не се сгънат заедно с показалеца, значи работата на черния дроб е нормална.

Ако пръстите започнат да се сгъват заедно с показалеца, това означава, че е необходимо укрепване на черния дроб. Това изисква ежедневен масаж на показалеца с продължителност 2-3 минути няколко пъти на ден.

     Масаж при настинка

Ето някои примери за използването на метода. При настинка е необходимо да се намери болезнената точка на палеца на лявата ръка – в средата на горната фаланга, около кожата до нокътя и да се  закрепи там зърно елда или зелен грах с лепенка (в случай на силна настинка). Периодично зърното трябва да се притиска. Хремата ще мине бързо, а  този метод може да служи и за профилактика на простудни и  вирусни заболявания.

    Масаж при болки в коленете

Ако имате проблеми с коленете (болят или трудно се сгъват, особено сред хората в напреднала възраст), трябва да се масажират средната става на безименния и средния пръст. По тези стави на пръстите са разположени точки, които  съответстват на коленете – на дясната  колянна става съответства безименният, на лявата –  средният пръст. При  различни заболявания на ставите на коленете е необходимо върху ставите на средния и / или  безименния пръст да се постави пластир със семена от растения като моркови, червена чушка или домат.

     Акупресура при умора

При интензивни умствени натоварвания, хроничен стрес, тежка умора, за отпускане помага акупресурата на  ръцете.

Необходимо е да се масажира малкият пръст на лявата ръка с показалеца и палеца на дясната. Започва се от фалангата с нокътя и като се притиска се стига до  основата на пръста, като се масажира целият пръст.

Масажират се подред и палците на двете ръце. Техниката е  като предишната.

http://nepoznato.energetika-bg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *