26/04/2024

Метеоролозите очакват поредни бури с градушки

Цяла България днес ще е покрита от купесто-дъждовни облаци. Ще вали и гърми, като по-интензивни ще бъдат валежите в Западна България. Ще има условия за локални градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, на моменти до силен в Източна България. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса.

В събота ще има повече слънце, макар че следобед в западните райони отново ще превали. В неделя ще бъде доста по-слънчево и топло, със следобедни заоблачавания над планините. Дъждът обаче ще си вземе почивен ден. В понеделник ще е горещо. Късно следобед в западните райони отново ще вали и гърми, като са възможни силни гръмотевични бури. Към средата на следващата седмица ще захладнее. Във вторник ще вали в западната половина от страната, а в сряда валежите ще достигнат и до източните райони.

По цялото крайбрежие на морето днес времето ще е променливо. Навсякъде ще превалява дъжд, но когато се появи слънце, не се излагайте на лъчите му, без да ползвате шапки и защитни кремове – вероятността да изгорите е голяма. Температурата на въздуха ще достига 25-28 градуса, а на морската вода – 24-26 градуса.

Да си припомним: с кратки прекъсвания дъждове се изсипват почти всеки ден в България от април та до днес. Земята вече трудно поема поредните обилни порции валежи и вероятно това е една от причините напоследък и не толкова страшни дъждове да предизвикват опасни наводнения и щети.

One thought on “Метеоролозите очакват поредни бури с градушки

  1. Ясно,HAARP и военните с техните химически трасета действат…лошо ни се пише.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *