19/04/2024

Изненадааа! Главният прокурор Цацаров се опъна на Слънцето Борисов

Главният прокурор Сотир Цацаров не подкрепя изказването на премиера Бойко Борисов, че осъдените на първа инстанция трябва задължително да престояват в ареста.

Премиерът каза това по повод покушението срещу Златомир Иванов-Баретата, който има присъда на първа инстанция.

„Винаги съм казвал, че тези хора трябва да стоят в ареста. Това е здравословно за самите тях“, коментира Бойко Борисов. Позицията му бе подкрепена от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, но бе разкритикувана в парламента.

Пред журналисти Цацаров заяви, че определянето на мярката за неотклонение става само от съда, предаде БТА. Така е във всяка правова държава, посочи той.

Стрелбата срещу Златомир Иванов Цацаров определи като нещо, което не е нормално да се случва в държава, която иска механизмът й за контрол от ЕК да отпадне. Не може да се оправдаваме с това, че се намираме в България, каза още главният прокурор.

Чакат се резултати от експерти, на които е възложено комплексно заключение по случая с нападението над Ахмед Доган. Тези заключения ще определят и дали и какви обвинения да имат делегатите на ДПС, нападнали Октай Енимехмедов.

http://dnes.dir.bg/news/sotir-tzatzarov-pokushenie-baretata-12971657

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *