20/05/2024

За какво била войната: Пеевски отказал да подкрепи Цветан Василев за премиер

Делян Пеевски обяви, че разривът с Цветан Василев тръгнал, защото Пеевски отказал да го подкрепи за премиер.

„Аз със сигурност не се изживявам като властелин на държавата и с нито едно мое действие не се показвам като такъв. Обратното – наблюдавам, че с всички свои действия обаче г-н Василев показва, че тъкмо той се изживява като недосегаем властелин на държавата. Иначе как да си обясня публикациите в медиите, че е отпускал от КТБ кредити на свързани с него лица, които десетократно са надхвърлили законовите ограничения?“ Това коментира пред „24 часа“ депутатът от ДПС Делян Пеевски в отговор на казаното по негов адрес от Цветан Василев.

Певески каза още, че е очевидно, че Цветан Василев /на снимката/не може да приеме, че Пеевски е отказал да го подкрепи и да бъде до него в амбицията му да стане министър-председател.

„Не го направих, защото той отдавна е загубил представа за времето, в което живеем и премина границата между реалното и нереалното“, изтъкна Пеевски.

Депутатът от ДПС каза още:

„Направи ми впечатление, и че г- н Василев дава интервю някъде от чужбина и обещава да съдейства на българското правосъдие, когато се върне. За разлика от него, аз не се укривам, като съвестен гражданин се явявам, когато бъда призован по започналите проверки.“

Банкерът вече бе призован за разпит, но се оказа, че е в чужбина. Пеевски бе разпитан.

По-рано вчера главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че държавата живее с ритъма на Пеевски, Василев и Бареков.

Сблъсъкът между Пеевски и банкера Цветан Василев навлезе в нов етап, след като мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) проговори за първи път публично от началото на скандала в интервю за bTV от Виена. Той обяви, че Пеевски се смята за властелин и отрече да са били „тандем“.

http://dnes.dir.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *