25/04/2024

Бойко Борисов: От тук нататък война и реваншизъм до дупка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов скъса споразумението между ръководителите на четирите парламентарни партии, постигнато на Консултативния съвет за национална сигурност, за приоритетите на парламента. Това стана в кулоарите на Народното събрание, след като мнозинството отхвърли предложението му за отлагане на гласуването по ветото на президента върху Закона за МВР.

Мотивите на Борисов бяха, че то трябва да се обсъжда след политическите консултации във вторник. Бойко Борисов заяви, че от тук нататък обявява война на управляващото мнозинство:

Не само че ме порязаха, а те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера. Станишев, Местан и Сидеров да си определят приоритетите на парламента и изпълнителната власт. Ние се договорихме правителството да не подписва нищо до другия вторник и сега това го чувам след цялата толерантност, която вчера проявих. От тук нататък война! Щом искат така, така ще бъде! Реваншизъм до дупка, защото приемането на Закона за МВР – първо няма 160 милиона, разписани в бюджета. Това означава без конкурс да назначат всичко. Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Те се подиграха с мен. От тук нататък война! Щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега.

Борисов обяви, че няма да участва в започващите политически консултации във вторник:

За какво да водя разговор?! Те като приемат Закона за МВР, в който ще си назначат всичко! Виждате какъв дневен ред са вкарали за внушенията за мен, какво да правят повече. За мен те не съществуват, докато не излязат публично да се извинят за това, което направиха днес.

Докато лидерът на ГЕРБ говореше в кулоарите на Народното събрание, парламентарната група на Коалиция за България проведе спешно заседание, след което оттегли точката от дневния ред. Депутатът Атанас Мерджанов определи това като израз на добра воля: Да се намери общо съгласие с приоритетните закони, които това Народно събрание трябва да приеме. Това не означава отказ от приемането на Закона на МВР, по-скоро да обсъдим ветото на президента, още повече, че законът е приет. До края на седмицата ветото ще бъде подложено на гласуване и отхвърлено.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че отлагането на Закона за МВР не трябва да бъде плод на война и реваншизъм в политиката. Той добави, че ДПС няма да участва в подобни сценарии:

На Консултативния съвет не беше поставен въпросът за този закон. Ние се разбрахме във вторник да се видим за законодателната програма на парламента с оглед на общите приоритети, но ако някой вече е обявил война и реваншизъм, то, да, вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам. Войната и реваншизмът не са в стила на политиката, в която ДПС ще има участие. Съгласието за диалог не може да бъде моментно просветление.

От „Атака“ са категорични, че случилото се в Народното събрание е плод на договорка между ГЕРБ и БСП.

Вижда се, че в 42-рото Народно събрание в този момент се осъществяват едни срамни пазарлъци. За нас от тук нататък ще е много важно кой ще прави и кворума в пленарна зала, защото той ще бъде ясен елемент от това съгласие, елемент от тази сделка, от този пазарлък, който се основава на формулата, явно на господин Местан, коментира депутатът Павел Шопов.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Виждате ли ги за какво си обявяват война? Какви мишоци са начело на държавата! И управляващи, и опозиция – все същите боклуци.

Как веднъж не се хванаха за гушата по подобен начин за погубващото здравето и живота на българите здравеопазване, за срамната бедност, в която живеят 80 на сто от хората на тази територия, за демографския апокалипсис.

Тъй си живеем ние – от скандал до скандал. Преди дни щяха да убиват Пеевски, днес се оказа, че не било съвсем така. Затова пък сме ощастливени с нов тайфун в чаша вода.

Това са мръсните димки на управляващите, чиято цел е да държат в мъгла очите на обикновените хора, за да имат оправдание да не правят нищо добро и перспективно за държавата.

http://bnr.bg/

One thought on “Бойко Борисов: От тук нататък война и реваншизъм до дупка

  1. Ако не на всички поне на една част от нас обикновените българи стана ясно какво вършат и на къде водят държавата/ако въобще в момента можем да се наречем държава/ нашите „умни глави“ политиците.Те нищо добро не са правели и няма да направят за обикновените хора в тази страна.Нека си воюват там в парламента,но опасното е да не изнесат тази война на улицата и да не проливат кръвта на децата ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *