18/08/2022

Потулват изобретения, които спасяват Земята и хората

Научният и техническият прогрес не стоят на едно място – това го виждаме всички. Но защо тогава през последните сто години така и не се намери алтернатива на бензина, лекарство срещу рака или начин да се изхрани цялото население на планетата? А може би са намерени? Но нали ако са намерили непременно щяха да ги приложат в практиката и ние всички бихме живели по-достойно?

Алтернативно гориво

Дискусиите за по-екологично и по-евтино гориво вървят от няколко десетилетия насам. Водородът гори малко по-лошо от бензина, но отпадъчните продукти от него са далеч по-малко отровни. Колкото до добиването на газ то в природата той е толкова много, а начините за добиването са известни и широко използвани в промишлеността. Като оправдание за отказа от използване на водорода се посочва неговата взривоопасност и това, че е тревожно да се пътува с резервоар, пълен с взривно вещество. Но нима бензинът не е взривоопасен?

Към това трябва да се добави, че съществува един стар метод за получаване на водород от вода – чрез електролиза. Навярно при добро желание и финансиране може да се построи неголяма  инсталация, която да може да добива водород от водата и да го прехвърля в горивната камера на автомобила. И тогава проблемът с взривоопасността ще бъде решен.

На кого и защо не е изгоден преходът от петролни продукти към зареждане на автомобилите с вода май е излишно да се обяснява. Цели държави богатеят и влизат в класациите на страните с най-висок стандарт на живот благодарение на износа на петрол и петролни продукти.

„Неизлечимият рак”

В началото на септември международната организация с нестопанска цел „Световен фонд за изследване на рака” публикува данни, според които  в света всяка година се регистрират около 12 милиона нови случаи на рак. Стойността на лечението на новозаболелите пациенти с онкологични диагнози към настоящия момент се оценява на 286 милиарда долара годишно.  В същото време още през 1983 г. онкологът д-р Тулио Симончини лекувал италианеца Хенаро Сангермано, на когото колегите му доктори предрекли смърт след няколко месеца от рак на белите дробове.

Не след дълго обаче този човек се излекувал напълно. Ракът изчезнал. Окрилен от успеха и с други пациенти наивният Симончини представил своите данни на италианското Министерство на здравеопазването, надявайки се то да разпореди клинични изследвания и да проверят как работи неговият метод. Но италианските медицински власти не само че не разгледали неговите изследвания, но го лишили от правото му да практикува лекарската си професия  заради „лечение на пациентите с лекарства, които не са били одобрени”.

Медиите започнали кампания срещу него, като му се присмивали и обливали с помия метода му. Медицинските власти заявили, че методът за лечение на онкологични заболявания с помощта на натриев бикарбонат (хлебна сода) е халюцинация.

Това става по време, когато милиони пациенти умират от мъчителна смърт от „проверените” и „безопасни” химио- и лъчетерапии, но властите продължават да забраняват лечението със сода.

След известно време Симончини продължил работата си (вижте още много подробности тук, както и някои от рецептите за лечение на рак със сода на д-р Симончини) . Сега за него знаят в цял свят благодарение на интернет. Този доктор лекува най-закоравелите онкологични случаи с простата и евтина сода за хляб. При някои случаи процедурите продължават месеци, а при други – като при рака на гърдата – само няколко дни. Често Симончини обяснява по телефона или по електронната поща  какво да направят хората у дома. Но дори когато не присъства лично резултатите надвишават очакванията.

Нека си припомним още веднъж космическия размер на разходите – 286 милиарда долара годишно или 783 милиона долара всеки Божи ден. Опаковка хлебна сода струва до долар за килограм. Коментарът тук е излишен.

„Недостигът” на храни

Съществуват абсолютно фалшиви данни, че планетата ни е пренаселена. Проблемът с глада в Африка, Азия и Южна Америка не е заради това, че планетата не може да даде толкова храна. Просто в Африка трябва да се изпраща това, което в много държави не може да се изяде.

Макар това да може да реши проблема, има далеч по-прост и надежден начин – да се отглежда достатъчно храна. Още през 1960 г. в Англия е открит метод за обработка на семената, която увеличава реколтата няколко пъти. Този метод бил открит от Л. Рон Хабърд по време на експерименти с растения. Тогава той открил, че растенията могат да чувстват болка. Този факт става широко известен, а резултатът от експериментите бил увеличаване на добивите.

Теории за заговори

Има много привърженици на теорията за съществуването на световен заговор срещу човечеството. Но в действителност проблемът не е в това има ли такъв заговор или не. Дори да има, този заговор е само следствие от друг, далеч по-голям проблем. Името му е егоизъм. Когато човекът не вижда по-далече от своите потребности (именно ежеминутните си нужди) той защитава своя бизнес във вреда на интересите на хиляди и милиони хора. Най-смешното и същевременно най-тъжното е в това, че такъв човек унищожава в това число и своето бъдеще.

На практика единственият начин да променим това, което не ни харесва, е да престанем да правим това, което непрестанно ни втълпяват тъпите сериали, популярните детективи и психолозите в модните списания. А именно – да спрем да се самозатваряме. Да погледнем наоколо – всеки човек, който видим, влияе върху живота ни. Кой повече, кой по-малко, но всеки ни влияе. И всеки път, когато сме изправени пред избора как да постъпим, да си зададем въпроса: искаме ли някой с нас да постъпи така. Ако отговорът е „ Все ми е едно”, може да се оцени като отрицателен.

Но ако половината от хората започнат да се грижат не за личните си интереси, а за интересите на обществото, в което живеят, животът ще стане съвсем различен. Тогава ще видим и изобилие от храна, и липса на неизлечими болести, и евтино гориво и какво ли още не.

(Visited 3 152 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *