05/12/2022

САЩ отдавна експериментират с гравитационни вълни – дар от НЛО

В книгата си „На следващия ден след Розуел” (излязла през 1997 г.) полковникът в оставка Филип Корсо, чийто началник е бил Айзенхауер, разказва са „осеменяването” на американската промишленост с технологии, открити при изследването на извънземните летателни апарати и техните отломки, намерени на територията на САЩ.

Позвъняването на непознат

Тази концепция, както и цялото съдържание на книгата на Корсо, му докараха безбройни обвинения във фалшификации и постановки. Но се намериха и защитници на полковника. След тях се оказа журналистът Кени Янг, който първоначално възприемал скептично всичко отнасящо се до НЛО. Но само до този момент, в който не станала случайна среща, която го принудила да си промени позицията.

През пролетта на 1995 г. на  Янг, който живее в град Синсинати – щата Охайо, позвънил някакъв жител от Спрингфийлд от същия щат. Без да се представя той съобщил, че  е от бившите военни, на които са им известни някои проекти на реверсивния (обратен) инженеринг – пресъздаването на технологии и изработването на техника с използването на възли и детайли от летящи чинии. За това му бил съобщил приятел, бивш сътрудник в научно изследователската компания „Монсанто Рисърч”, която се намира близо до Дейтън в същия този щат Охайо, како и че е готов да разкаже за това на Янг.

Интересното е, че този разговор станал скоро след като информационната агенция Асошиейтед Прес публикува в редица вестници статията на Янг, в която той се изказва доста скептично за възможността планетата ни да е посещавана от извънземни.

Телефонният разговор завършил с уговорка за среща след две седмици да обядват в ресторант на юг от Дейтън.

Янг се свързал с двама свои познати също журналисти – Клара и Люис, които се интересували от всякаква необичайна информация. Те с желание се съгласили да чуят какво ще каже тайнственият информатор. Един вид – разговор с охранители…

Журналистите пристигнали в Дейтън час преди срещата и решили да потърсят корпорацията „Монсанто Рисърч” и да научат нещо за нея. Благодарение на получените от информатора точни указания я намерили много лесно. От пътя добре се виждали няколко подобни на кутии корпуси, заобиколени с ограда. Зданията били без прозорци и връхните им части били омотани с въздуховоди , вентилационни тръби и метални ограждения. Само че сега компанията работела под названието „Куолити Кемикъл”.

Когато „екскурзиантите” приближили главния вход, охранителят оставил настрани сандвича си, повдигнал смъкнатите от внушителното му шкембе панталони и строго попотал: С какво мога да ви помогна?

Ние работим по проект за проучване на корпорациите, намиращи се в този регион и ни е интересно да научим не се ли наричаше по-рано тази организация „Монсанто Рисърч”? Този отговор и последвалият го въпрос би трябвало да разсее очевидно нарастващото напрежение.

Да, тя се наричаше така до преди няколко години, отговорил охранителят. А вие знаете ли от какъв характер са били изпълняваните тук изследователски проекти?, попитал Янг, надявайки да чуе в отговор нещо интересно. Не, не знам, но това е бил някакъв секретен проект за военновъздушната база Райт Патерсън.

След като охранителят очевидно им разказал всичко, което знае, включително и подробности за редица големи пожари преди няколко години, Клара и Люис сърдечно му благодарили.

Обратният път журналистите изминали под въздействието на силното впечатление от споменатия от охранителя секретен проект, изпълняван тук по поръчка на военновъздушните сили.  Независимо от неговата неосведоменост за подробности около провежданата дейност било получено косвено потвърждение за това, че тя е по поръчка от ВВС на САЩ.

Подробностите би трябвало да съобщи „загадъчният разобличител на тайните” –осведомителят.  Този господин стоял в колата си на паркинга до ресторанта. Журналистите спрели автомобила си до неговият. Поздравили се и заедно влезли в ресторанта. Чувайки разказа на Янг за това, как те току-що са разговаряли с охранителя, новият им познат многозначително се усмихнал и казал: Това е интересно.

А сега ни разкажете за вашият приятел, помолила го Клара след като келнерът им взел поръчката.

Той вече не е между живите. Но работеше в „Монсанто” , имаше допуск за секретна работа, замислено произнесе бившият офицер и продължи: Както излиза от неговите разкази в подразделения на „Монсанто” били доставени детайли и части от летящи чинии и те са стояли там в продължение на няколко години. Всичко се вършело тайно, но строги мерки за безопасност, за учудване, не били въведени. Очевидно отсъствието на такива мерки осигурявало надежда маскировка за  този свръх секретен проект.

А откъде са дошли тези детайли и части?, бил следващият логичен въпрос на журналистите.

Аз не знам, но всички сме слушали за Розуел, отговорил информаторът и било очевидно, се той се опитва да се измъква от отговори на неудобните въпроси и да продължава разговора в избраната от него посока. Във всеки случай, казва той, в предприятието едновременно се извършвала и доста друга работа. В продължение на няколко години там станаха редица сериозни произшествия. По време на едно от тях се взривиха химически вещества, което предизвика силен пожар. При тези думи Клара хвърлила бърз поглед към Люис, спомняйки се неотдавнашния разказ на сочния охранител.

Едно от произшествията, продължава информаторът, станало след експерименти с гравитационни вълни. Тогава моят приятел получи травми, откараха го в болницата, където веднага беше подложен на сериозни изследвания. Вечерта на същия ден го освободиха, известно време се наблюдавали признаци на нарушения в ориентацията му.

Значителна част от изследванията в сферата на реверсивния инженеринг се отнасяли до гравитационните вълни. Така веднъж аз научих за съществуването на устройство във вид на пръчка, което приличало на полицейска палка. Ако такъв прът се насочи към масивен бетонен блок, той може да бъде повдигнат във въздуха сякаш по вълшебен начин, продължава информаторът.  Имало и някакви ядрени материали, които се произвеждали там на място и които после тайно извозвали с камиони погребвани. Веднъж с тях е била заразена цялата корпорация.

Това заразяване било ли е свързано по някакъв начин с компонентите на летящите чинии?, попитал Янг, опитвайки се да върне разговора на темата НЛО.

Аз предполагам, че в крайна сметка е било свързано частично, отговорил събеседникът, но не съвсем уверено. Създавало се впечатлението, че не е наясно с всички аспекти от работата на компанията.

Загадъчният посетител

Но истинска сензация, продължил мъжът, настъпила при появата там на един доста странен човек. Както разказа моят покоен приятел, имало някакъв човек, посещаващ „Монсанто”, съпроводен от въоръжена охрана. От края на 1960 до началото на 1970 г. той идвал там шест пъти. Този добре облечен човек имал допуск до секретните дейности, който му давал право да бъде на територията на корпорацията и да влиза в контакт с нейните сътрудници. Той е говорил и с него. Бил необикновена личност. Този субект обсъждал със сътрудниците различни въпроси, отнасящи се до техните всекидневни задължения, проверки и още, което е най-неразбираемото, разговарял за техния личен живот.

Какво имате пред вид като го наричате „необикновена личност”?, с решителен тон попитала Клара.

Имам пред вид, че той бил необикновен човек. Тоест, изглеждал обикновено, точно както вие и аз и даже носел характерния делови костюм, но не бил обикновен човек. Много хора след разговорите си с него се чувствали потиснати, а някои дори изпадали в тежка депресия. А причината била в това, че той знаел за тях неща, които никой не би трябвало да знае.

Веднъж той беседвал с моя приятел и му казал нещо, което травмира душата му до края на живота му. Неговата вдовица ми разказа, че от тогава нататък през нощта той често стоял на края на леглото облян в студена пот, размишлявайки за този странен човек. И неведнъж казвал: „Той знаеше за мен всичко”.

Според сведенията, получени от информатора, „детайлите и съставните части”, изработени по екзотична и неизвестна технология, бели доставени в особено секретното подразделение на корпорацията „Монсанто” от авиобазата Райт Патерсън и подложени на инженерно-технически анализ в научноизследователска лаборатория.

След това били направени дубликати на тези детайли и части, които били занесени някъде за по-нататъшен монтаж. Неудовлетворен от тези сведения, получени „от втора ръка” Янг се опитал да научи нещо повече за покойния приятел на информатора. В резултат Янг разбрал, че жената на този приятел неведнъж е беседвала с информатора, тъй като и тя имала пряко отношение към споменатите дейности на корпорацията и тези разговори продължили няколко години след смъртта на съпруга й.

Равносметката

Дори тези сведения, получени от информатора, да са били достоверни, журналистите не успели да намерят потвърждение за тях. Но споменаването на корпорацията „Монсанто” от Филип Корсо в неговата книга, излязла две години след описаната по-горе среща, в съчетание със загадъчната история за детайлите и компонентите, получени по метода на реверсивния инженеринг, може просто да е още едно парченце в тази деформирана и изкривена главоблъсканица. Тя е твърде странна, за да бъде истина. А ако все пак е вярна е такава, че е трудно да се повярва.

На снимките: Корсо и неговата книга

(Visited 571 times, 1 visits today)

3 thoughts on “САЩ отдавна експериментират с гравитационни вълни – дар от НЛО

 1. Това се е случило много отдавна, а сега нещата стоят така: 60% от летящите обекти са произведени на Земята, дори и някои много високопоставени летят с тях защото се стига по-бързо отколкото със самолет; ИЗВЪНЗЕМНИ отдавна има между нас, клонирането и загадките на Бермудския триъгълник идват от така неречените „ГРЕЙ“ – СИВИ, които правят експерименти с човешкия геном и са настроени много лошо към нас, но за голямо съжаление САЩ е под тяхно командване!! Много им се виждаме затова искат да ни елиминират!! Между другото МОНСАНТО са така наречените най-големи производители на ГМО, още едно нещо, което е изключително опасно за здравето на човечеството, ПРЕДИЗВИКВАЩО РАК!!!

 2. ЗЛОТО си има име и се казва МОНСАНТО !
  това е компанията която притежава патента на всички сортови семена в америка.без неино разрешение нямаш право да си отделяш екологични чисти семена за засяване.в САЩ подготвят указ, според който производството на храна в домашно стопанство ще се смята за углавно престъпление като го приравняват към контрабандата.има пряка връзка с аерозолните престъпления Chemtrails.същите тези хора сега предлагат семена устойчиви на кеселинни дъждове които съдържат:алуминий,барий,цинк,и титаний.звучи ли Ви познато ! ! ! …монсанто са повече от „алчни монополисти“, даже се съмнявам, че парите толкова ги интересуват. тези хора разработват БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ!навремето монсанто са произвели токсичния хербицид „Agent Orange“ използван от американците във Виетнам.по данни на Виетнамското Министерство на външните работи „Agent Orange“ e причинил 400,000 смъртни или инвалидни случая, а 500,000 деца са се родили с дефекти http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange
  “хора“ разработили подобен продукт, хора отговорни за масови убийства.нещата отиват натам те да постигнат пълен контрол върху храната ни, като ни отнемат естествените и безвредни сортове, и ни задължат да садим и ядем техните отрови (по един или друг начин).но може би това заслужаваме, защото въпреки примера на хората пострадали преди нас от ГМ културите–въпреки потресаващия пример–ние не се вслушваме и не взимаме поука. защото не ни интересува… в САЩ производството на спераматозоиди у младите мъже намалява с 50% ! храните с чужди гени в тях се отразяват и върху фертилността на жените. също така е доказано ,че при децата пък се проявяват алергии,в следствие на ГМО и се появяват туморни образувания. генетично променените организми понижават защитните сили на имунната система.има ли някой на който да не му е ясно ,че корпорациите занимаващи се с ГМО са по-скоро военни организации отколкото икономически или други субекти!…

  93% от неродените бебета са заразени с ГМО. Забележително ново проучване изобличава още една лъжа на биотехнологичната индустрия. А именно тази, че определен вид генетичен пестицид, използван в култивирането на ГМ посеви, не попада в човешкото тяло. Изследователи от Квебек доказаха, че Bt токсинът, използван в ГМ царевица и други култури, безспорно заразява кръвта на хората. Въпросният токсин е открит и в кръвта на 93% от бременните жени, участвали в теста. Проучването обяснява, че токсинът може да навлезе в тялото не само от приемане на ГМО, но и от консумация на мляко, месо и яйца от животни, хранени с ГМО. http://www.naturalnews.com/032510_unborn_babies_GMOs.html

  „монсанто“ е обявена за най-лошата компания на 2011 г. от NaturalSociety – като заплаха за човешкото здраве и околната среда !!! http://intelwars.com/2011/12/06/monsanto-declared-worst-company-of-2011/

  Щатският Сенат: “Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена“

  Проектозакон, изготвен от щатския Сенат, беше определен като най-опасният в историята на Съединетите щати.
  Въпросният Bill 510 (Food Safety Modernization Act) прехвърля пълната власт на държавата да определя кой има или няма право да отглежда, да продава и да транспортира собствено произведена храна.
  С други думи – Големият брат става пълен собственик на доматите и краставиците в задния ви двор.
  Също така проектозаконът, който, както се очаква, ще бъде приет със сигурност, дава право на властите да арестуват и да лишават от свобода всеки, който продава собствено произведени храни на зеленчуковите пазари.
  Ще се криминализира събирането на семена и всяко неоторизирано превозване на органични продукти, ако не е получено изрично разрешение от федералното правителство.

  http://www.naturalnews.com/030418_Food_Safety_Modernization_Act_seeds.html

  100 % този проектозакон е писан от монсанто и цели натрапване на техните изродени ГМ храни чрез пълно заличаване на природните зеленчуци. като се имат предвид лобистките групи на тази сатанинска компания в ръководните структури на ЕС и отделни европейски държави, очаквайто скоро подобен закон и у НАС!.

  Обама назначи заместник-председател на „Монсанто“ като старши съветник на комисаря при “FDA“ !!!
  http://networkedblogs.com/lMhWu

  http://www.obshtestvo.net/content/view/1642/7/ Процентите в храните са много ниски, защото лабораториите могат да изследват САМО до 2% ГМО в продукт. Така са „настроени“ просто. На тях им трябва да хващат само границата за етикетиране, която сега е 0.9%.
  На практика, това означава, че ако пише, че пробата е с над 2%, това „над“ може да е 10, 20, 50, 80% ГМО и никой не знае колко точно.Над 2% може да значи и 92%. просто машините мерят до 2% !!!

  Тъмни сделки:
  Monsanto купува Blackwater, а Бил Гейтс изкупува дялове от Monsanto

  Подробен доклад на Джереми Скахил, публикуван в The Nation, оповести, че най-голямата частна армия в света – Blackwater (отскоро известна и като Xe Services) – е продадена на международната корпорация „Монсанто“. Статията е от броя за 15.9.2010 г. и се нарича Blackwater’s Black Ops. Името Blackwater беше сменено през 2009 г., когато наемници на частната армия се прочуха по целия свят с извращенията и жестокостите, извършени от тях в Ирак – включително масово клане на цивилни. Тази армия все още е най-значимият частен партньор на „тайните служби“ към Държавния департамент на САЩ и извършва терористични поръчки, като по този начин дава възможност на американските власти да ги отричат.

  Много военни офицери и бивши агенти на ЦРУ работят за Blackwater или сродни компании, които са създадени да отклоняват общественото внимание от лошата репутация и да продават услуги на други правителства, банки и международни корпорации. Услугите включват достъп до чувствителна информация, разузнаване, мокри поръчки, политическо лобиране и паравоенно обучение. Според Скахил, бизнесът с международни корпорации, като „Монсанто“ и „Шеврон“, и с финансови гиганти, като Barclays и Deutsche Bank, се извършва с посредничеството на две компании, управлявани от Ерик Принс – той е собственик и на Blackwater: Total Intelligence Solutions и Terrorism Research Center.

  Такива офицери и управители са собствениците на Blackwater. Един от тях, Кофър Блек, прочут с жестокостите си като някогашна важна клечка в ЦРУ, е свързал интересите на частната армия с тази на биотехнологичния гигант. Неговото звено Total Intelligence е било наето от „Монсанто“ да шпионира организациите на природозащитници и противниците на генно-модифицираните продукти. Задачите включват инфилтриране на тези организации (изпращане на подставени лица, които да играят ролята на природозащитници, но да извършват саботажи – бел. Стопанина) и други мръсни дейности.

  Потърсен за коментар от Скахил, представителят на „Монсанто“ Кевин Уилсън е отказал да даде интервю. По-късно е потвърдил за The Nation, че са наемали Total Intelligence през 2008 и 2009 г., но само „за да следят изнасяната информация“ от противниците на компанията. Уилсън е заявил и че Total Intelligence е напълно самостоятелна организация, отделна от Blackwater. Скахил обаче разполага с копия на имейли от Кофър Блек след срещата му с Уилсън, в които обяснява на други бивши агенти на ЦРУ, използвайки имейли на Blackwater, че преговорите с Уилсън са били Total Intelligence да стане „разузнавателно звено на Монсанто“, което да шпионира екоактивисти и да извършва други действия, чрез които „нашите хора да превземат законно тези групи [организациите на природозащитници]“. През 2008 г. от „Монсанто“ са платили $127,000 на Total Intelligence, а през 2009 г. –$105,000.

  Няма нищо чудно в това, че една компания като „Монсанто“, която се занимава със смъртоносни науки и с производството на токсични отрови – Оранжев агент, полихлорирани бифенили (PCB), пестициди, хормони и генно-модифицирани семена – се е свързала с друга компания от главорези. Почти по същото време, когато излезе докладът в The Nation, изданието Via Campesina оповести, че Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е закупила 500,000 дяла от „Монсанто“ на стойност $23 милиона, като по този начин окончателно свали маската си на „филантропска фондация“.

  Споменаването и на тази организация въобще не е изненадваща. Тук става дума за своеобразен брачен съюз между двама от най-безскрупулните монополисти в историята на индустриализма: Бил Гейтс контролира над 90 процента от пазара за персонални компютри, а „Монсанто“ контролира около 90 процента от пазара за генно-модифицирани семена и по-голямата част от световната търговия със семена като цяло. Няма други сектори на индустрията, където да се шири такъв монопол, потъпкващ всички принципи за „конкурентния пазар“ в капитализма. Бил Гейтс и „Монсанто“ са изключително агресивни в отбраната на монопола си, извоюван с всякакви средства.

  Вероятно Бил Гейтс би казал, че неговата Фондация няма нищо общо с бизнеса му, но фактите говорят обратното. Повечето от даренията за фондацията се използват за комерсиалните инвестиции на магната. Всъщност той не „дарява“ нищо, а просто така [по линията на „даренията“] си спестява данъците за държавната хазна. Инвестира „даренията“ там, където му е икономически изгодно, включително в пропаганда за предполагаемите добри намерения на Фондацията. Истината е, че „даренията“ спонсорират разрушителни проекти, сред които геоинженерство или високотехнологични патентовани лекарства, които изместват свободно достъпните природни лекарства в най-бедните части на света. Съвсем „случайно“ бившият министър на здравеопазването [в Мексико] Хулио Френк и Ернесто Зедийо са съветници на Фондацията.

  Досущ като „Монсанто“, Гейтс упорито опитва да унищожи селското земеделие по света, главно по линия на AGRA (Съюз за Зелената революция в Африка). Този Съюз действа като троянски кон сред бедните африкански земеделци, като ги лишава от естествените семена, а на тяхно място натрапва първо семената на корпорациите, създали AGRA, а после и генетично-модифицирани семена. През 2006 г. Фондацията на Гейтс си взе за съветник Робърт Хорш, един от управителите на „Монсанто“. А сега Гейтс, доволен от финансовите резултати, пазарува дял след дял от самия източник.

  Blackwater, „Монсанто“ и Гейтс са трите лица на едно и също чудовище: военната машина, която сее смърт и атакува свободните хора по света, селяните и цели общества. Тези, които се опълчат на алчните походи, стават жертва на опустошителната десница на капитализма.
  Много военни офицери и бивши агенти на ЦРУ работят за Blackwater или сродни компании, които са създадени да отклоняват общественото внимание от лошата репутация и да продават услуги на други правителства, банки и международни корпорации. Услугите включват достъп до чувствителна информация, разузнаване, мокри поръчки, политическо лобиране и паравоенно обучение. Според Скахил, бизнесът с международни корпорации, като „Монсанто“ и „Шеврон“, и с финансови гиганти, като Barclays и Deutsche Bank, се извършва с посредничеството на две компании, управлявани от Ерик Принс – той е собственик и на Blackwater: Total Intelligence Solutions и Terrorism Research Center.
  политическо лобиране и паравоенно обучение. Според Скахил, бизнесът с международни корпорации, като „Монсанто“ и „Шеврон“, и с финансови гиганти, като Barclays и Deutsche Bank, се извършва с посредничеството на две компании, управлявани от Ерик Принс – той е собственик и на Blackwater: Total Intelligence Solutions и Terrorism Researc

  ПЕТТЕ НАЙ-РАЗПРОСТАРНЕНИТЕ ЛЪЖИ ЗА ГМО

  МУТАНТИТЕ – ПЕЧАЛБА НА ПОКЕР НА БОРДА НА „ТИТАНИК“

  Животът на Земята, какъвто е днес, е следствие на около 3,5 млрд. години еволюция. През целия този период еволюцията на живите системи е записла своя ход в гените на организмите, населяващи планетата днес. Именно гените на организмите – от бактериите до човека, представляват „плана“, по който са устроени тези организми и всяка една тяхна част. Генното „инженерство“ е процес на насилствено, на изкуствено преобразуване на тези планове.

  От една страна, в лабораторни условия генната технология е незаменима при изследване на фундаменталните процеси, протичащи в живите клетки. От друга страна обаче, генетичното манипулиране на различни организми с търговски и политически цели крие множество опасности. Това е така, защото живите организми, дори и едноклетъчните бактерии, са устроени доста сложно и учените не могат да предвидят всичките последици от вкарване на чужди гени в даден организъм. Поради тази причина няма възможност да се предвиди предварително какви ще са дългосрочните последици върху организма на този, който консумира храни, получени от такива генномодифицирани организми и какви ще са дългосрочните последици върху околната среда. Ето защо създаването и провеждането на експерименти с генномодифицирани организми трябва да остане стриктно зад стените на научните лаборатории, а не да се експериментира със здравето на хората и околната среда.

  Днес в света се признават катастрофалните странични ефекти, причинени и причиняващи се от ядреното замърсяване, глобалното затопляне, токсичните ефекти от различни химически продукти като хербициди и пестициди. Често лекарства се оттеглят от употреба поради опасни странични действия. Във всички случаи обаче вредните ефекти изискват време, за да се проявят и да бъдат взети подходящи мерки. Разликата между тези вредни последствия и проблемите, които поставя използването на генномодифицирани орагнизми и храни е, че

  техният отрицателен ефект е необратим!

  Затова от жизненоважно значение е да се предпазим от тези проблеми, преди да са станали необратими. Такъв предохранителен подход е незаменим с цел да предпазим себе си, нашите деца, бъдещите поколения и околната среда. Трябва да се действа, преди да е станало късно.

  Кои са основните заблуди,

  които привържениците на ГМО (генното модифициране на организмите) за храни на животните и човека искат да ни наложат?

  1. „Методите на генетичното инженерство, използвани за манипулациата на организми, предназначени за храна на животни и хора, са нищо повече от едно естествено продължение на традициооните методи на селекция.“

  Това твърдение, разбира се, няма нищо общо с истината. Методите на генното инженерство са сравнително нова технология и, от една страна, се прилагат много широко и успешно за решаване на редица молекулярно-биологични въпроси в различни изследователски лаборатории. Това е ползата за науката, най-общо казано. Но, от друга страна, тези методи не са и не могат да бъдат „естествено“ продължение на традиционните методи на селекция, нито да превъзмогнат ограниченията на традиционните методи, както се опитват да ни убеждават, или по-точно да ни лъжат, поддръжниците на ГМО, предназначени главно за храни и хранителни добавки. Традиционните селекционери не могат да съединят гени от риба с тези на ягоди или гени на царевица с гени, взети от бактерии. За съжаление обаче такива „рибо-ягоди“ и „бактерио-царевици“ са вече на полето. На учените е ясно, че генното инженерство е много различно от традиционната селекция и поради това предствлява огромен риск. В същото време поддръжниците продължават да твърдят, че ГМО не са различни, не са опасни и не изискват специални регулации. Всъщност привържениците на тези ГМО се интересуват само от евентуалните финансови изгоди. Тук ще цитирам казаното преди около 6-7 години от директора на „Корпоративни комуникации“ на химическата компания „Монсанто“, също така един от най-крупните производители на ГМ растения: „Монсанто“ не трябва да удостоверява безопасноста на ГМ-храните. Нашият интерес е да продаваме.“ Кратко, ясно и цинично изразяване на позиция. Аз ще добавя, за да продават в техен интерес е и да купуват слуги в страни с неукрепнала демокрация и слаби граждански общества.

  2. „ГМО могат да направят храните по-добри, по-хранителни, да имат по-добър вкус.“

  Нищо подобно. Човек само трябва да опита лъскав червен домат с вкус на тоалетна хартия или риба без вкус, за да се увери в тази лъжа.

  3. „ГМ растенията изискват използване на по-малко хербициди.“

  В действителност повечето ГМ (генно модифицирани) култури са направени да издържат на високи нива на хербициди. Практиката показва, че с такива ГМ растения фермерите използват повече хербициди. Едно изследване в САЩ показа, че фермерите, отглеждащи ГМ соя, ползват 2,5 повече хербициди в сравнение с тези, прилагащи интегриран плевелен контрол и отглеждащи нормални растения.

  4. „ГМО са безвредни за околната среда и здравето на хората.“

  Истината е: никой никога не е провеждал дългосрочни изследвания за безопасност на ГМО, нито има установени правила за безопасност. На практика няма дългосрочни изследвания, които да потвърждават това твърдение. Нещо повече, съвременната наука не може да направи дългосрочни предвиждания за въздействието на ГМО върху здравето на хората и околната среда. Но лабораторни и полеви експерименти показват, че ГМО могат да бъдат вредни за полезните насекоми, да бъдат вредни за почвите и да трансферират хибридни гени в околната среда, като така генно замърсяват съседни, нормални култури. Потенциално могат да бъдат създадени и неконтролируеми плевели.

  5. „ГМО са необходими за изхранването на растящите популации на страните от развиващите се страни.“

  На практика прилагането на ГМО може да доведе до увеличаване на глада и недохранването. Биотехнологичните компании лакомо преследват така наречената „терминаторна технология“. Тази технология прави семената на културите стерилни, което ще направи невъзможно използването им за посев. Повечето фермери по света разчитат на прибраните от техните полета семена за посев.

  България, както и целият свят, няма нужда от ГМ селско стопанство. Най-доброто, което трябва да се направи, е мораториум върху разпространението на ГМО в България. В това отношение гласът на българското общество е много важен, глас, който трябва да се чуе из цяла Европа! Ние имаме прекрасни условия за развитие на екологично селско стопанство и екологичен туризъм. В тази насока са и препоръките на ЕС към Бълграия. Европа очаква от България екологични храни, не „храни-мутанти“. От друга страна, един закон за ГМО, за да работи, трябва да е рестриктивен, не разрешителен, както се очертва да стане. Така, както се приема в пленарна зала този закон, той не просто ще определя условията за работа с ГМО. На практика този закон ще превърне България в склад, в депо за разпределение на ГМО, главно растения, които се произвеждат от няколко големи корпорации. Това е не само мое мнение. Става дума за бизнес, в който трябва да се спечелят милиарди долари за сметка на здравето на хората и околната среда на цялата планета. Но както казва Джери Мандър в статията си „С лице към идващата вълна“: „Дори за спечелилите големи пари – това е все едно да спечелиш на покер на борда на „Титаник“.

  Учени, открили че ГМО крие опасности за здравето уволнени, екипът им разпуснат !
  Учени, които открили, че ГМО крие опасности за здравето, били незабавно уволнени, а екипът им разпуснат.
  Въпреки че едва получил медийно внимание, известен британски биохимик, който през далечната 1998 разобличи шокиращата истина, как генетично модифицираните организми (ГМО) причиняват увреждане на органите, вреда при репродуктивността, храносмилателна дисфункция, нарушена имунна система и рак, измежду многото заболявания, бил веднага уволнен. Екипът от изследователи, който му асистирал, бил уволнен от поста си за 24 часа, след като откритията били публикувани.

  Арпад Пусцай, който е смятан за един от най-уважаваните и добре обучени биохимици, ръководи от три години насам екип от изследователи от шотландския престижен Роует рисърч институт (РРИ) в изучаването на здравните ефекти от един нов ГМ картоф, съдържащ токсина Bt. За изненада на мнозина, екипът открил, в противоречие на индустриалната реторика, че Bt картофът бил отговорен за причиняването на сериозни здравни увреждания на опитните плъхове – факт, който беше предаден на медиите без опасения за общественото здраве.

  Но вместо да бъдат похвалени за тяхната искрена оценка за този генетично подправен картоф, Пусцай и неговите колеги били наказани от индустрия, обезпечена с държавни органи, включващи британския министър-председател Тони Блеър, чийто офис бил разкрит, че тайно се е свързал с РРИ само часове, след като Пусцай и неговият екип оповестили резултатите от тяхното проучване в телевизията. За да си кажем истината, Пусцай веднага бил уволнен от неговото място, а неговият екип бил освободен от длъжностите в училището.
  Изследване в Египет показало същите резултати – ГМО-та причиняват сериозни и дълготрайни здравни увреждания.

  Както беше написано в „Независим Египет”, подобно проучване на Хюсеин Каоуд от факултета по ветеринарна медицина в университета в Кайро също достига до някои изключителни, макар и политически неправилни, открития относно ефекта на ГМО-та върху тялото. След хранене на девет групи от плъхове с различни комбинации на ГМ соя, царевица, пшеница и рапица, Каоуд и неговият екип наблюдавали, че тези генетични отрови явно възпрепятствали нормалните функции на животните, потвърждавайки изследването на Пусцай.

  „Записах изменения на различни органи – свиване на бъбреците, промяна в черния дроб и далака, поява на злокачествени части в тъканите, бъбречна недостатъчност и кръвоизливи в червата.”, твърди Каоуд за ефектите на ГМО-та, наблюдавани при опитните плъхове. „Мозъчните функции също бяха засегнати и способностите за учене и запомняне бяха сериозно изменени.”

  В случая на Каоуд, неговите разтърсващи открития скоро ще бъдат публикувани в уважаваните списания „Невротоксикология” и „Екотоксикология”. Но остава още да се види дали научната общност като цяло, която е доста повлияна от биотехнологични интереси, и политическите структури, които ги контролират, ще приемат резултатите за валидни, или ще спретнат подобно убийство на Каоуд и неговия екип като наказание за въставането срещу статуквото.

  Това, което ясно се откроява е, че модерната наука трудно може да бъде определена като независима, търсеща истината, „златния стандарт” на интерпретиране и разбиране на реалността, която много хора възприемат грешно. Истината за ГМО-та, както е разкрита от купчина независими изследвания, е такава, че продуктите са неадекватно тествани за безопасност в най-добрия случай и смъртоносни – в най-лошия. Но този факт остава забулен в лъжа, благодарение на корпоративната про-ГМО култура на преобладаващата наука.
  Източник: naturalnews.com

  Учени предупреждават: Яденето на ГМО пшеница може да увреди черния дроб,да доведе до чернодробна недостъчност и смърт.
  http://worldtruth.tv/gmo-alert-eating-gm-wheat-may-destroy-your-liver-warn-scientists/

  В ГМО продукти е открит ген на таен вирус

  Още една тревожна причина се появи за да се откажем от разрушителните за здравето генетично модифицирани организми, пише naturalsociety. Засега се съобщаваше, че в резултат на използването на ГМО се появяват много сериозни заболявания, докато сега става дума за откритие на гени на “скрити вируси“ дълбоко в клетките на генетично модифицирани култури.
  В неотдавнашен доклад на Европейската агенция за безопасност на храните European Food Safety Authority (EFSA), който може да се прочете в интернет, сe казва, че изследователите са открили неизвестен досега вирусeн ген, който е известен като “ген VI“. Важното сега е, че този ген е открит в най-известните генетично модифицирани култури, в около 63% от ГМО, одобрени за използване (в 54 от 86, за да бъдем точни). А той наистина може да наруши много биологични функции в живите организми. Генът, който причинява физически мутации, е намерен в популярните генетично модифицирани култури, като Roundup-Ready соя, NK603 и MON810 царевица. Наскоро бе установено, че сортът царевица NK603, е свързан с развитието на тумори и причинява Рак.
  Според Independent Science News “генът VI“ нарушава защитния механизъм на растенията и животните в борбата срещу вируси. Като цяло има известна информация за “ген VI“. Ето за какво става дума:

  1. Помага на вирусните частици да подтискат естествената защитна система на клетката.
  2. Произвежда протеини, които са потенциално проблематични.
  3. Прави растенията възприемчиви към бактериални патогени,и др.

  Случаят с генът VI“ е още един епизод, в който различни биотехнологични компании действат като престъпници, причинявайки непоправима безвъзвратна вреда на здравето на хората, животните и растенията.
  По материали на http://independentsciencenews.org/

  (!) http://bit.ly/1b9h37P . . .

 3. За Шеврон Монсанто Аспартамов, виждам че разбираш английски, ако я има тази книга все още в интернет, можеш да я прочетеш, много е интересна и ще си дадеш отговор за много неща! „York, Dr. Malachi Z., Shamballah and Aghaarta Cities within the Earth (ed. 1995)“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *