23/04/2024

Поредният скандал в пленарна зала прерасна в безредици

Поредните разправии в пленарна зала на парламента доведоха до безредици. Причина за петъчния скандал стана декларация на ГЕРБ, прочетена от депутата Цвета Караянчева за случая с бюлетините в Костинброд, според която прокуратурата вече се е произнесла и е „факт, че вотът е бил манипулиран“. Караянчева настоя за прозрачно разследване „на манипулацията с печатница „Мултирпинт“.

„Каквото и да се обяснявате, е факт, че вотът е манипулиран. Събрахте се три партии, които не спечелиха изборите. За съжаление предстоят предсрочни избори. Българските граждани видяха това, което им показахте – че „Атака“ и ДПС са едно, ДПС и комунистите, които сменяха имената, сваляха църквите“, каза Караянчева.

Последва бурна реакция на управляващите, част от депутатите на БСП и „Атака“ се скупчиха около парламентарната трибуна.

„Изявлението на Цвета Караянчева беше по-подходящо за някои от селата на избирателния й район, отколкото за парламента. Яд ви е, че не можахте да пуснете в ход цялата си изборна измама“, заяви депутатът от БСП и зам.-председател на НС Мая Манолова.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеровсе възмути, че Цвета Караянчева има „наглостта да говори нелепости и клевети за българската парламентарна сила“.

„Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация. Вие и Цветан Цветанов бяхте на партийния конгрес на Реджеп Ердоган – човек, който не крие своите амбиции да завземе България“, развика се Сидеров.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към председателя на парламента Михаил Миков (БСП) и се възмути, че е допуснал „силни мъже“ заплашително да се насочат към „жената Цвета Караянчева“ в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините.

Мая Манолова беше човекът, който участва в активното мероприятие на трите сили, които днес нелегитимно управляват България, заяви Узунова.

Манолова отвърна, че сигналът й за печатницата, предизвикал скандала в деня за размисъл и последвалото разследване, се е потвърдил.

„Нека хората си отговорят дали собственикът на печатницата има някакво странно хоби да си печата над необходимия брой бюлетини“, каза Манолова.

След разправията Караянчева успокои, че не се е стигнало до физически сблъсък с Волен Сидеров.

„Нищо не ми каза. Дори не ми е посегнал“, каза Караянчева.

На въпрос дали е целяла той да й посегне, тя отговори: „Мисля че ви изглеждам човек с нормално психическо състояние, няма как да искам някой да ме удари. Надявах се, че г-н Сидеров ще бъде етичен да не ми посегне”.

Бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ осъди поведението на „Атака“, като заяви, че депутатите от партията „колективно ходят като някаква фашистка група“.

„Аз днес апелирах да станат мъжете от ГЕРБ, непочтено е срещу една жена да застанат 20 пръча“, каза Рашидов.

Собственикът на печатницата, за когото говори Манолова, обаче засега е без повдигнато обвинение. След усърдното разследване, на което прокуратурата периодично даваше широка гласност, в началото на тази седмица се стигна до повдигане на обвинение за престъпление по служба на бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Според държавното обвинение той не е упражнил контрол върху печатницата „Мултипринт“ с цел да набави облага за собствениците й.

http://www.mediapool.bg/poredniyat-skandal-v-plenarna-zala-prerasna-v-bezreditsi-news212445.html

Снимката е на Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *