26/04/2024

Хлапе на девет години „изтрепа рибата“ със съобствен бизнес!

Раян на 3 годинки с пиленце в ръце, Снимка на www.dnes.bg

Вместо да набляга най-вече на игрите невръстно хлапе от Канада развъртя свой бизнес. При това така се развихри, че е на па път закръгли първия си милион. И обърнете внимание – с бизнес хлапето се занимава вече три години. А това означава, че е започнал още на 6! Някои едва на тази възраст свалят памперсите, дето се вика…

Сега 9-годишният Раян Рос е вече истинска звезда в северноамериканската държава. Стартът на бизнеса му бил търговия с яйца. В двора на дома си той направил малка ферма с 60 кокошки носачки, от които си докарвал по 15 долара на ден /Добре че наблизо не е имало човек на българските санитарни власти да му друснат една яка глоба за продажба на яйца без червен печат и да му кажат кой е той, че да се прави на бизнесмен/.

Момчето пласирало продукцията си там, където има най-много хора – около църквата и на фермерския пазар, съобщива Profit.bg. Бизнесът вървял добре и след време Раян вече наемал други по-големи деца, които
под ръководството му се занимавали с косене на тревни площи. Новата дейност носела на екипа по 20 долара на час, от които малкият запазвал по 5 за себе си.

Раян обяснява, че много хора не вярвали, че дете може да прави бизнес, но той намирал подкрепа у родителите си. Мама ме научи на правилото 80-10-10: 80% от печалбата инвестирам в развитие на бизнеса ми, 10% давам за благотворителност и 10% оставям за себе си, пояснява момчето.

Находчивият хлапак смята, че всяко дете може да прави бизнес, ако разбере, че за работата, която е прекалено тежка за самия теб, можеш да наемеш някой друг.

Бизнесът на Раян Рос продължава да се разраства – момчето инвестира в имоти и както върви – скоро ще може да „докладва“ за първия си милион. Не се казва нищо по въпроса дали се е спасил от имотния балон и световната финансова криза обаче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *