27/04/2024

Разкриха зевзеците, поискали си $94 милиона от арабски инвеститори

Цветан Цветанов

Антимафиотите разкриха за нула време кой си поиска скромната сумичка от 94 милиона долара от съветника на компанията EABG, за да изглади скандала с шейховете, които не били шейхове и с пистата за“Формула 1″ край София, която хем казват че ще се строи, хем, че няма такова нещо.
При пристигането си  на 4 септември 2010 г. в България Ануар Бадуан показа писмото, подписано от Алекс Цаков – този, коийто си поиска бомбастичния рушвет в зелено.

„Колегите, занимаващи се с компютърни престъпления, работиха цял ден. В късните часове са установени двете лица, които са пуснали имейла. Това са български граждани, млади момчета, които живеят в чужбина“, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Според него може да се направи извод, че не става дума за престъпление, а  повече за закачка, защото и двамата били фенове на Формула 1.

Разбра се още, че съветникът на EABG от Абу Даби получил втори имейл при пристигането си в София, в който пък имало заплаха. Бадуан спешно изпратил обратно дъщеря си, която дойде с него в България, съобщи bTV.

С този скандален случай се зае Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Очевидно протоколният гаф с представянето съветника на арабската компания като шейх / в България шейх е синоним на милиардер/е провокирала искане у още двама за рушвет – този път от 60 млн-. евро за оправяне на работата с пистата за болиди. Те също са обект на разследване от ГДБОП.

Премиерът Борисов не пожела да коментира горният срамен цирк.

„Не коментирам писанията в пресата, защото виждате каква е тактиката на медиите – пишат едни глупости, след това ги взимат сутрешните блокове и обзорните предавания, и накрая аз трябва да отговарям на измишльотините на някои хора“, отсече в характерния си стил Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *