25/04/2024

Нов остров се появи в Пакистан след мощното земетресение

След мощното земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер в Пакистан вчера в Арабско море до южното крайбрежие на страната се появи нов остров, съобщава Reuters. Неголемият остров се издигнал от водата на около 600 метра от град Гуадар.

Към настоящия момент жертвите на природната стихия са повече от 80. За това съобщава пресслужбата на граничните войски, които участват в спасителните операции и разчистването на отломките. В същото време Agence France-Presse съобщава за 173 загинали и повече от 300 ранени, позовавайки се на данни от властите в провинция Белуджистан.

Мощното земетресение разруши множество жилищни сгради. В провинция Белуджистан, по данни на местните власти, са пострадали 90 на сто от всички сгради, особено силно – домовете от кирпич.

Земетресението в югозападен Пакистан бе регистрирано в 16,30 ч. местно време на 24 септември. По данни на геологичната служба на САЩ неговият магнитуд е 7,8 по Рихтер. Епицентърът на труса е в Белуджистан – най-слабо населената област на страната. Земетресението е усетено в Карачи, както и в индийските градове Хайдарабад и Делхи.

Снимката е на Shakil Adil / AP

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *