25/04/2024

Учени: Жени, имайте едно на ум за прекалено усмихнатите мъже

 

Испански психолози успяха научно да докажат как мъжете с усмивката си лесно могат да манипулират жените. И предупреждават представителките на по-нежната половина от света да внимават, когато се заиграват с често усмихващите се мъже.

Психолозите от Университета на Гранада – Испания, направили три експеримента, които демонстрирали влиянието на мъжката усмивка върху жените и тяхната реакция в отговор. Когато мъжът дава указания за това, което трябва да бъде свършено или настоява за нещо свое като при това искрено се усмихва, жените неволно и без въпроси изпълняват тези указания или изисквания.

Този хитър начин сработва дори, когато след това представителите на силния пол си позволяват пошли „комплименти” по адрес на изпълнителката.

Учените обясняват тази покорност на жените с това, че те, особено младите момичета, на подсъзнателно равнище възприемат усмивката като проявление на човешка топлина и доброта. Специалистите смятат, че жените в поведението си се ръководят от така наречения „език на тялото”, който може и да лъже с помощта на усмивката.

Това може да е едно от обясненията  за безбройните документирани случаи на жени, станали приятелки или съпруги на едни от най-жестоките убийци, в това число и серийни. По правило – те почти винаги последни се досещат за това, че в леглото до тях спи престъпник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *