03/02/2023

Учени видяха с какъв цвят е смъртта (видео)

Сензационно откритие са направили учени от Великобритания – те буквално са погледнали смъртта в лицето. Когато един организъм умира в него се разпространява необичайна светлина, пише Daily Mail.

Изследването, което са провели експерти от Съвета за научни изследвания Wellcome Trust and the Biotechnology and Biological Sciences, установили, че когато организмът умира, в неговите клетки се разпространява синьо сияние. Това е доказано след учените изследвали под микроскоп умиращ червей.

„Ние идентифицирахме химическите пътища на самоунищожението, който виждаме, като синя светлина, която се разпространява по тялото на червея,“ – разказа ръководителят на изследването, проф. Дейвид Джеймс от Лондонския институт по стареене. Според него, ако не се позволи на тази светлина да се разпространява, може да се забави смъртта.

Както заявяват изследователите, механизмите на стареене при червеи са подобни на тези, които се срещат при хората. Това знание, надяват се експертите, ще помогне да се удължи човешкия живот.

„Експериментът постави под въпрос теорията, че стареенето се дължи на натрупването на молекулни повреди – казва Джеймс – Ние трябва да се съсредоточим върху биологичните процеси, които се случват при стареенето и смъртта, за да се разбере как те биха могли да се забавят или прекъснат.“

http://30dumi.eu/2013/07/ucheni-vidyaha-kaka-v-tsvyat-ima-sma-rtta-video/

(Visited 207 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *