26/04/2024

Защо ФБР напомни за свалените през 1950 г. летящи чинии? II част (снимки)

Летящата чиния край Азтек  – Ню Мексико, била свалена според Сайлъс
Месон Нютон и Лео Гебауер на 28 март  1948  г.. В нея не можело по никакъв начин да се влезе, докато военните не се досетили да промъкнат през илюминатор дълъг прът и да кликнат с него върху бутона, отварящ „магнитните врати”.

Нютон споменавал за още две катастрофи на НЛО. Общо в трите „чинии”, по неговите думи, имало 34 мъртви човечета.

ФБР се включва в тази история на 9 март. Денвърското отделение на бюрото изпратило съобщение с гриф „неотложно”:

„Днес два източника съобщиха, че вчера и днес пред студенти в Денвърския университет е била прочетена една, а може би и повече лекции, по време на които Сайлъс Нютон говорил за „летящи чинии”, които той уж бил виждал с очите си. Той твърди, че е успял да види няколко такива обекта. Един от тях уж бил паднал в щата Ню Мексико. Според думите му освен самите чинии, той видял и енелонавти , описани от него като приличащи на хората, но с ръст едва от три фута (около метър)”.

Докладът от 22 март 1950 г. – същият, за който споменава на 25 март 2013 г. ФБР, е още един преразказ на твърденията на „търговеца на извънземни прибори”, достигнал до бюрото по обходни пътища. Именно Нютон уверява, че земните радари могат да нарушат системата за управление на „чиниите” и да ги накарат да рухнат.

Разликата в броя на мъртвите човечета се обяснява с ефекта  на „разваления телефон”. Неизвестно е колко дълго и къде се е разхождала тази партенка докато не достигнала до ушите на офицера от ВВС.
Лекторите” уверяват, че в САЩ тези човечета са 34 броя. (Снимка на X-files)

Краят на аферата

През септември 1950 г. излезе книгата на Франк Скъли „ Какво се крие зад летящите чинии?” В нея историята за катастрофиралите НЛО преразказва думите на Нютон, Кехлер и Гебауер. Последният фигурира в книгата под псевдонима „доктор Ги”. От 1943 до 1945 г. той е начело на група, обединяваща 1700 учени, които по поръчка на правителството са провеждали секретни опитни разработки  в областта на магнитните явления.

В действителност Гебауер тогава бил само началник на лабораторията „Еър Рисърч Къмпани” във Финикс и Лос Анжелис, отговаряйки най-вече за изправността на оборудването.

По измислиците на Нютон и Гебауер е написана и книга (Снимка на Франк Скъли)

Не минали и две години и милионерът Херман Фладер разбира, че са го изпързаляли. На 14 октомври 1952 г. прокуратурата повдига обвинение срещу Нютон и Гебауер за това, че те „ мошенически са измамили Фладер с аванс от 50 000 долара за изследвания по сондиране на кладенци с помощта на прибори, единият от който струвал 800 000 долара. Два апарата били изследвани и се оказали бракувано военно оборудване на стойност 3 долара и 50 цента”.

ФБР арестувало двамата мошеници, които ги заплашвал затвор до 20 години и глоба от 20 хил. долара. Но Денвърският съд взел друго решение. Нютон и Гебауер били осъдени условно с изпитателен срок, по време на който трябвало да възстановят загубите, причинени на инвеститора.

Вестникът, който разказва за съденето на двамата аферисти (Снимка на X-files)

Появата на въпросния „доклад” на сайта на ФБР преди две години е разбираемо.  Бюрото е имало нужда за привличане на вниманието и успява, благодарение на интереса на хората към темата НЛО. Но защо им е притрябвало сега да се връщат към същия този „доклад”? Може би ФБР е решило така да отбележи 2-годишнината от старта на новия му сайт? Или заради някаква необходимост да подгрява интереса на хората към НЛО?

Между другото

За „чинията”, разбила се в Розуел в архива на ФБР съществува доклад, имащ непосредствено отношение към събитията от 1947 г. в щата Ню Мексико.

Докладът за събитията в Розуел (снимка на ФБР)

Докладът гласи:

„ФБР, Далас, 8 юли 1947, 18.17

До директора (ФБР) и специалния агент, Цинцинати. Незабавно.
Летящ диск, информация по темата. (Зачертано), щабът на Осма въздушна армия  съобщи по телефона до отдела (ФБР), че обектът, за който се съобщава като за летящ диск, е бил взет близо до Розуел, Ню Мексико. Дискът има шестоъгълна форма и е бил окачен на въже към въздушен балон с диаметър около 20 фута. (Задраскано) по-късно съобщи, че намереният обект приличал на височинна метеорологична сонда с радарен отражател, но при телефонния разговор между тяхното управление в Райт Филд това мнение не се потвърдило. Дискът и въздушният балон били превозени в Райд Филд на специален самолет за проучване. Информация за това е представена в отдела заради общонационалния интерес към случая и защото националните компании за радиоразпръскване „Асошиейтед Прес” и други възнамеряват да разкажат за сегашното местонахождение на диска. (Зачертано) посъветва да се помоли Райт Филд да съобщи в отдела в Цинцинати за резултатите от своите проучвания. По-нататъшно разследване не е провеждано. Уайли.”

Нищо от споменатото в телеграмата не се разминава с факта, че край Розуел е паднал въздушен балон с радарен отражател, пуснат при изпълнението на проекта „Могул”.  Падналата купчина и приличала, и не приличала на метеорологична сонда – в нея се използвали стандартните въздушни балони, познати на военните, но шестоъгълните отражатели и прибори се оказали необичайно зрелище дори за щаб квартирата на Осма въздушна армия. В базата Райт Филд, където изпратили находката за окончателно разясняване, тя била разпозната без усилия – проектът „Могул”  имал много високо ниво на секретност.

Разбираемо е защо в архивите на ФБР няма повече документи за Розуел. Историята интересувала агентите правопропорционално на вдигната шумотевица, но шумът бързо утихнал – военните излъгали, че е намерена обикновена метеорологична сонда и вестниците веднага изгубили интерес към находката.  Тайната за проекта „Могул” останала тайна и за ФБР – военните не били длъжни да съобщават на агентите важните тайни. Едва неотдавна, когато този проект бе разсекретен всички детайли на старата загадка застанаха на местата си.

Равносметката

А ние толкова много чакахме, надявахме се и вярвахме…
Ако се доверим на съобщеното от ФБР, ще се наложи да признаем: никакви извънземни не е имало. Никой от тях не е прелитал в САЩ. Поне не и в края на 40-те и началото на 50-те години. Жалко…

Източник: КР

Бележка на www.snaiper-bg.net:  Прави ли ви впечатление как лесно се измъкват от американското правосъдие двамата измамници, за които става дума по-горе? Ако беше в България – нищо чудно. Но там? И как така изведнъж ФБР без информационен повод вади сега такъв документ?  За да събере повече читатели? – Бюрото обаче не е медия, която да има нужда от повече читатели, че да си качва цената на рекламата.

Нека никога не забравяме, че тези служби владеят до съвършенство методите за дезинформация. Можем само да гадаем какви биха били мотивите за това. Нека си припомним и изявлението на руския премиер Дмитрий Медведев от края на миналата година, което развълнува целия свят. А именно, че извънземните отдавна са сред нас, но колко са – няма да каже, за да не предизвика паника (вижте подробности с видео на изказването му тук).

Очевидно вниманието на такива институции и такива личности към тази тема, която благодарение на манипулациите и въпреки оценките на учените за съществуването на живот във Вселената,  предизвиква присмех, не е никак случайно.

Подгряват ни…

One thought on “Защо ФБР напомни за свалените през 1950 г. летящи чинии? II част (снимки)

  1. Извънземните се крият, защото не са им чисти сметките.
    За повече инфо, книгата „Матрицата“ на Вал Валериан. Там е светата истина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *