29/03/2024

Марсоходът „излезе“ от строя, за да прикрие удивителни находки?

Специалистите са превключили марсохода Curiosity да работи с резервния бордови компютър, заради  проблеми с флашпаметта на главния бордови компютър.

Работата по научната програма е спряна, съобщиха от  НАСА. Още в края на миналата година Ричард Хоугланд – бивш консултант на НАСА, предсказа как в най-скоро време официално ще бъде обявено, че марсоходът „се е счупил“, за да могат дълбоко да се засекретят удивителните следи от цивилизация на Червената планета. А може би и нещо много повече от артефакти. Вижте подробности от коментара му тук!

Марсоходът, който от август 2012 г. работи в  кратера Гейл в южното полукълбо на планетата, се управлява от два еднакви бордови компютри – А и Б. След кацането на Марс до миналата сряда е бил включен компютър А.

В сряда, по време на редовния сеанс за трансфер на данни, марсоходът е предавал на Земята само информация за актуалното си състояние, а не натрупаните до този момент данни. Телеметричният  анализ е показал, че компютърът не влязъл  в “спящ режим”, както трябва да прави всеки ден.

Read more: http://30dumi.eu/2013/03/otkaza-kompyuta-ra-t-na-curiosity/#ixzz2MNUeecsA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *