20/05/2024

Цветан Цветанов: Сбъркахме в политиката по доходите

Цветан Цветанов призна като грешка на управлението политиката по доходите. „Къде сбъркахме?

Можем да кажем, че трябваше да фокусираме повече внимание и действително да можем да отговорим на очакванията на хората в социалната сфера и това е в сферата на доходите.

Но разберете, че нямахме тази огромна възможност това да го правим, защото все пак трябваше да се придържаме към тази финансова стабилност, която даваше възможност за повече инвестиции в България. Защото ако имахме по-голям бюджетен дефицит, не е ясно какви щяха да бъдат посланията от инвеститорите, които идват в България“, заяви Цветанов.

В продължение на четири години ГЕРБ управлява като едно безотговорно дете, което е докопало спестяванията на своите родители и харчи, без да мисли за последиците от своите действия. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в събота.

За 2 месеца на финала на своето управление ГЕРБ натрупа 2 млрд. лв. задължения на гърба на държавния бюджет или по-точно на данъкоплатците, както и на гърба на следващото правителство, изтъкна Станишев по повод наследството, оставено от правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-ostavkata-boyko-borisov-13250806

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *