26/04/2024

Два месеца „Иху“, а после четири години – „Тихо“

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров блокира достъпа на журналисти до сградата на Министерския съвет и се опита със сила да влезе на заседанието на кабинета, съобщиха БТА и БГНЕС. Той дори си позволи да обиди служебния премиер Марин Райков, наричайки го „простак“.

По време на днешното заседание на правителството около 200 привърженици на „Атака“ протестираха пред Министерски съвет. Лидерът им Волен Сидеров настоя да присъства на заседанията на кабинета. По думите му в момента няма парламентарен контрол и затова е наложително гражданите да получат право да присъстват на заседанията на кабинета.

Сидеров се опита да отвори със сила една от вратите на Министерски съвет, но бе спрян от охраната. Преди това направи безуспешен опит да влезе с журналистическата си карта на телевизия „Алфа“, но му бе отказано, защото не е акредитиран. Журналистите, отразяващи работа на правителството имат специална акредитация за Министерския съвет.

Вбесен заради отказания му достъп, лидерът на „Атака“ си позволи да отправи обиди към служебния премиер като заяви: „Марин Райков за мен е един простак, който ни унижава да стоим на входа“.

Отговорът

Нямам нищо против всеки гражданин да изявява своите становища и критики, но не мога да разбера защо един политически лидер държи да говори с мен с мегафон, каза след заседанието на кабинета премиерът Марин Райков, визирайки опитите на Волен Сидеров да влезе със сила в сградата на Министерския съвет.

Райков добави, че вече е отправял покани, включително и днес, за среща с Волен Сидеров.

„Посланието за революционна бдителност е разбираемо, да се упражнява контрол върху МС също е разбираемо, но все пак трябва да бъдем оставени да работим. Правителството няма да се превърне в предизборна платформа на която и да е политическа сила“, заяви премиерът.

В петък Волен Сидеров бе поканен на среща със служебния премиер, обаче лидерът на „Атака“ отказа да отиде. Аргументът бе, че настояват да присъстват на правителствените заседания.

От форума:
Цидеров ( нерегистриран ):

„Тоя четири години се свиваше като мишок, а сега като наближават избори,  пак започна да кряка навсякъде.

Два месеца „Иху“ и после четири години „Тихо“ – това е Сидеров и АТАКА. Как за тези години не се обади поне веднъж да защити Българските интереси, а сега се е разкудкудякал“.

http://dnes.dir.bg/gallery.php?id=13480884

One thought on “Два месеца „Иху“, а после четири години – „Тихо“

  1. По ТВ Скат, даваха негови изказвания, преди и сега.
    Неземен лицемер и двуличник. Сега кряка, срещу това, което сам е гласувал. Огън да го гори, тоя мръсник и всички подобни нему.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *