19/04/2024

Първи сблъсък: Цветанов скочи срещу Плевнелиев

Не трябва да се правят компромиси при случаи, когато има отказ от правораздаване.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в ефира на БНТ във връзка със случая на отстраняването на съдия Мирослава Тодорова.

Цветанов заяви, че съдии са уволнявани и по много по-маловажни причини.

На въпрос смята ли, че Мирослава Тодорова трябва да послужи за това ВСС да направи преглед на дисциплинарната си практика Цветан Цветанов заяви: „СГС е един от най-натоварените, но за подобни фрапиращи случаи аз не съм чувал“, като добави, че става дума за отказ от правораздаване.

В публичното пространство излезе информация, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1 – 2 дела, но има още – става дума за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно, каза министър Цветанов.

Кой се сеща за родителите и близките на загиналите по пешеходните пътеки? Съдът се произнасяше с условни присъди, допълни министър Цветанов.

Държавата ще покаже, че е по-силна от тези които се смятат за недосегаеми, посочи още Цветанов.

Във връзка с изявлението на президента Росен Плевнелиев, че съдия Мирослава Тодорова е една дама с активна гражданска позиция, вътрешният министър заяви, че е убеден, че президентът не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет.

„Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек забавил над 50 дела. Това ако е вярно и действително президент поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава.“, посочи Цветанов.

http://news.ibox.bg/news/id_1140773396

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *