26/04/2024

Четворно ужасно убийство в Пловдив

Четирима души от едно семейство бяха открити убити в дома им в кв.“Кючук Париж“ в Пловдив.

Това са 32-годишният Георги Тепавичаров – военен от базата в „Граф Игнатиево“ и семейството му  – 28-годишната му съпруга Николина и двете им деца – момченца на 8 и на 3 години. Те са живеели на петия етаж в блок на бул. „Македония“ 29.

Първоначално е съобщено, че в апартамент в жилищен блок в Пловдив са намерени три трупа. Сигналът е получен в 11.25 часа в дежурната на Областната дирекция на МВР-Пловдив, съобщават от пресцентъра на полицията в града.

Незабавно на място са изпратени екипи на полицията. Влизайки в жилището криминалистите са намерили още един труп.

Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа законно притежаван от него пистолет.

В момента районът е отцепен от полицията и се извършва оглед. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Сигналът за случилото се е подаден от брата на 32-годишния мъж, който отключил вратата на апартамента, тъй като от два дена не можел да се свърже със семейството на брат си.

По случая е образувано досъдебното производство срещу неизвестен извършител, съобщи за news.bg Галина Андреева – говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив. Обвинението е квалифицирано като убийство, защото има повече от една жертва и убити лица, на възраст под 18 години.

Към момента от прокуратурата отказват да дадат информация за версиите, по които се работи. Назначени са няколко експертизи за изясняване на обстоятелствата около трагедията. Чакат се резултатите от химическата експертиза по взетите обтривки от ръцете на труповете, за да се провери дали някой от тях е използвал огнестрелно оръжие.

Дали убийството е извършено с намереното в дома оръжие ще покаже балистичната експертиза, уточни Андреева. Към момента не е ясен и моментът, в който е станало четворното убийство. За изясняването на часа на смъртта се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза.

По входната врата на жилището не са открити следи от взлом.

Със случая се е заел лично окръжният прокурор на Пловдив Георги Пенев, който напусна местопрестъплението малко след 15.00 часа.

„Нищо не мога да ви кажа“, бе лаконичният отговор на въпрос какви са версиите и мотивите за убийството.

Стана ясно, че само една линейка ще извозва телета на убитите. За сега е изнесено само тялото на жената. По-късно в съдебна медицина ще бъдат транспортирани и останалите три тела.

В 16.00 часа по случая ще бъде дадена официална пресконференция в ОДМВР-Пловдив.

Тожва е втората подобна жестока драма през този първи месец на 2013 г. В началото на месеца петима души от едно семейство бяха открити мъртви в апартамента им в София.

Първоначалната версия сочеше като вероятен извършител психично болния син Владимир, но по-късно от МВР съобщиха, че резултатите от назначените експертизи са показали наличие на барутни частици по ръцете на бащата Васил, който е бивш служител на Министерство на отбраната.

Снимката е на http://www.podtepeto.com/

http://news.ibox.bg/news/id_455730748

2 thoughts on “Четворно ужасно убийство в Пловдив

  1. Balgarina ot *dobar jivot* prosto pochva da poludiava.Prosto namam dumi?!?!

  2. Поредната трагедия в българия,но нали сега на дневен ред е кожата на Доган.На кой ли му пука в тази държава,какво става.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *