16/04/2024

Славчо Атанасов: Изкарах много тежък мандат

На 18 юли кметът на Пловдив Славчо Атанасов официално ще обяви дали ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите местни избори. Това заяви самият той днес, като покани всички желаещи пловдивчани идния понеделник в Концертна зала от 18,30 часа, когато възнамерява да се отчете за всичко свършено от него през изтичащия му вече 4-годишен мандат.

„Изкарах много тежък мандат, заяви в аванс кметът. Аз съм най-проверявания кмет в България – направени са ми 183 проверки, като най-много от тях са през последните две години благодарение на ГЕРБ”, каза Славчо Атанасов.

Той обаче твърди, че е благодарен за тези проверки, защото от всички тях са установени само четири административни нарушения, глобите за които обаче паднали в съда.

В случай, че се кандидатира за втори път за кмет на Пловдив Славчо Атанасов ще бъде изправен в доста необичайна ситуация. Той ще се състезава за гласовете на пловдивчани с трима души от досегашния си екип: с двамата си настоящи заместник-кметове Георги Търновалийски и Георги Титюков, както и с областния управител – кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев, който преди това беше кмет на район „Източен” и като такъв се явяваше подчинен на Славчо Атанасов.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *