20/04/2024

4-годишна художничка хвърли в шок артистичния свят (снимки, видео)

Австралийската художничка Аелита Андре (Aelita Andre) накара целия свят на изкуството да затрепери. Тя вече има две самостоятелни изложби – в САЩ и в Италия, а десетки нейни картини попаднаха в частни колекции. Нищо че Аелита е само на… четири годинки. Тя е най-младата художничка в света. При това – преуспяваща.

Аелита е най-близко до абстрактното и сюрреалистично направление в изобразителното изкуство. Най-скъпата нейна картина е продадена за 30 хил. долара, а общата стойност на вече продадените й творби достига почти един милион долара.

Малката хубавичка сама избира кога и какво да рисува. Може да се разсее, да избяга да играе, но после непременно се връща и завършва започнатото.

Аелита вече е член на Националната асоциация за визуални изкуства в Австралия. От професионална гледна точка някои от картините й са толкова добри, че се намират критици, които да изказват съмнения в самостоятелното авторство на детето. Според родителите й тя просто е обсебена от живописта.

През това лято се състояха изложби на Аелита в Agora Gallery в Ню Йорк , а през септември – в Chianciano в Тоскана, Италия.

Аелита обича да свири на пиано, да пее, да си похапва шоколад.

Веднъж директорът на художествената галерия в Мелбърн видял фотографии на работите на неизвестен художник и решил да ги включи в изложбена експозиция. Вече когато били отпечатани рекламните брошури и подадени съответните анонси за събитието към медиите, директорът с удивление научил, че този художник е само на…две годинки. Той изпаднал в шок, но не отменил програмата.

Видеото за невръстната художничка, качено в мрежата, вече е гледано от почти 1,5 милиона човека. В

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *