11/05/2024

Краката на китайско момче растат с необикновена скорост (снимки)

14-годишният Сяо Мен от провинция Гуанси в Южен Китай страда от изменения на крайниците.

От самото му раждане пръстите на краката на момчето започнали да растат с необикновено висока скорост, ставайки все по-големи и по-големи.

Към настоящия момент те вече са толкова големи, че детето едва успява да се движи самостоятелно. А да си намери подходящи обувки е невъзможно.

Семейството на Сяо не е в състояние да заплати лечението му.  Поради това през октомври 2011 г. учителите на момчето се се обърнали за помощ и започнали да събират пари. Педагозите обиколили много информационни агенции в Китай, пускайки обяви за помощ. Но пари за лечението в крайна сметка не били необходими – една от клиниките в Шанхай се съгласила да извърши безплатно операцията.

„Ние вече успешно сме се справяли със случай, подобен като на Сяо Мен“, раказва лекарят от клиниката Янг Ксиеодонг пред портала Eastday.com.

Лечението ще бъде разделено на две фази.Първата – премахване на излишните части на краката. След половин година ще започне втората – възвръщането на функциите на краката.

Училището на Сяо през това време събрало хиляди юани за заплащане на разходите по изпращането на момчето в Шанхай, а филиалът на авиокомпания Guangxi China Southern Airlines предоставила безплатни билети за пътуването на детето и неговото семейство до болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *