27/04/2024

Малебският триъгълник – една от най-загадъчните зони на Земята

По света са регистрирани много зони, в които се случват странни неща. Една от най-прочутата и най-коментираната е Бермудският триъгълник в Карибите. Но това съвсем не е единственото място, което озадачава и учените, и обикновените хора.

Такова странно място е Пермската аномална зона или така нареченият Мальобски триъгълник в Русия. Попаднал тук човек изгубва контрол върху собственото си съзнание. Каква е причината?

Олег Борисов – това е псевдоним на бившия научен секретар на Пермската комисия по изучаване на аномалните явления към Съюза на научните и инженерни общества в бившия Съветски Съюз. Той е автор на книгата „Пермските Х-файлове“, а също и на редица публикации, посветени на аномални явления в Урал. Специалист в ракетно-космическия отрасъл, психолог, той и до ден днешен заема пост в едно от руските силови ведомства. Неговият днешен разказ е за знаменитата Пермска аномална зона, която също така наричат Мальобският триъгълник или Зона М.

Намаме време да гледаме в небето

„Летящите чинии“ кръстосват земното небе от времето на появата на човека, а вероятно и дълго преди това. И ако ние сега рядко ги виждаме в градовете то е само, защото нямаме време или не се сещаме да гледаме в небето.

На Мольобка и в местността Шамар, разположена недалече, хората обаче идват именно заради това. Тези места действително са аномални и оказват силно въздействие върху психиката на човека.

Изследовател геолог, прекарал половината от живота си из горите в търсене на полезни изкопаеми, човек достатъчно кален, една нощ се домъкнал до лагера, тресейки се от ужас. Той физически усетил, че над него се спуска нещо нивидимо и страшно. В един миг гелогът разбрал, че му остава съвсем мъничко, за да изгуби контрол над съзнанието си. Необходимо му било време, за да дойде на себе си. По-нататък аз наблюдавах наистина уникално явление, разказва Борисов. Група хора гледа по посока на тъмни облаци и вижда в тях…екран с картинки.

Планина под Земята

От гледна точка на геологията Мальобският триъгълник представлява подземен риф (планина), ограничена от линии на разломи и други по-сериозни тектонични нарушения. На север от рифа се събират пукнатини, създадени от напрежението на пластовете. От тях на повъхността излизат различни газове, идващи от самите недра на планетата. Тези газове са в състояние не само да оказват сериозно въздействие върху психиката на човека, но и да го отровят. Нещо повече – в пукнатините се събират и пресичат електромагнитни и гравитационни полета, което не може да не се отразява на самочувствието на човека.

Интересни са и растенията в Мальобския триъгълник. Това са вид кукуряци (lobel) – много отровни растения, корените на които съдържат вещества, способни да потискат централната нервна система, да въздействат на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система.

Отдавна е забелязано, че пикът на активност на Пермската аномална зона е пряко свързан с пиковете във фазите на Луната. Поради тази причина експедициите, отправящи се към Зона М, следят внимателно лунния календар.

На завой на реката на място, където в нея се влива поток, се намира Стукова (Чукащата) планина. Точно от тук излиза звук във вид на странно ехообразно почукване, произходът на коайто е неясен. Отчитайки факта, че към Мальобка са се устремили хора с по-чувствителна психика мога да допусна, че при определени условия човек на такова място може да влезе в контакт с енергоинформационното поле на Земята – с ноосферата, коментира Олег Борисов.

Все пак самото название на селото Мальобка (производно от молитва) говори, че това място отдавна е било избрано като обрядно, култово. Хорта са идвали в Мальобка и мисля, че ще продължават да идват, за да преживеят нещо тук и за да получат някакви резултати от тези преживявания, коментира Борисов.

http://www.aif.ru/society/article/54410

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *