01/10/2023

Бойна бабичка направи за смях обирджия на банка

82-годишна австрийска пенсионерка обезвреди с голи ръце бандит по време на банков обир. Инцидентът с комичен привкус станал в гр. Санкт Егиден-ам-Щайнфелд, намиращ се на около 50 км от Виена, предадоха АФП и ДПА.

В банката нахлул мъж с маска, пистолет и самоделно взривно устройство. Клиентите залегнали до един, а бандитът наредил на касиера да му предаде наличните пари.

Докато той тъпчел пачките в сака си, 82-годишната Херта Валекер се нахвърлила върху него с думите: „Щом ти трябват пари, намери си работа, мързеливец такъв! Парите принадлежат на банката“, цитират я БГНЕС и БТА.

В завързалата се схватка маската на бандита се изхлузила, а банкнотите се разпилели по пода. Крадецът, идентифициран по-късно като 62-годишния Герхард П., се уплашил и побягнал, след като се качил в кола, шофирана от негова приятелка. Няколко часа по-късно двамата били задържани, тъй като охранителните камери в банката заснели обирджията и полицията лесно го идентифицирала.

Пистолетът му се оказал имитация, но не и взривното устройство, което той заплашвал, че ще задейства по време на обира.

Херта Валекер обяснява, че дала отпор на престъпника, тъй като не обича несправедливостта и мързеливците.

„Получавам 800 евро пенсия, а съм се трудила цял живот. Как така този негодник ще граби, за да не работи? Това са спестяванията все на хора, трудили се честно и почтено десетилетия, подобно на мен!“

„Вероятно гледам прекалено много криминални сериали…Наоколо имаше и мъже, но никой не си мръдна пръста“, заяви още възрастната жена.

http://dnes.dir.bg/news/avstria-bankov-obir-12222164

(Visited 121 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *