25/04/2024

Вряла вода внезапно потече в река през центъра на град ( видео)

Очевидци на почти невероятно явление станаха стотици живеещи в центъра на руския град Екатеринбург.

Малката рекичка Олховка, течаща близо до улиците „Колмогоров“ и „Машинисти“,  внезапно се превърна в поток от вряла вода.

„Водата реално е гореща, целите брегове са обсипани с мъртва риба“, описва видяноито във форума на портала Е1 потребителят „професор“.

От градската дипсеперска служба «URA.Ru» съобщиха, че вече са информирани за проблема. Според тях вероятно някъде има пробив на магистрален топлопровод, от който горещата вода попада в рекичката, а след това и в малкото езеро. Но нямат представа засега как да отстранят причината за това необичайно произшествие. Проблемът е, че реката до вливането й в езерото тече по тунели и никой не знае на кое място точно е станал пробивът, обясняват диспечерите.

Източник на горещия поток би могла да бъде мрежата на „Свердловската топлоснабдителна компания“ и още две други дружества. Но засега няма доказателства, че пробивът се дължи именно на тяхната дейност.

Ако се докаже, че горещият поток има комунално-битова природа и се изясни кой е виновен, ситуацията може да стигне до природоопазващата прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *