26/04/2024

Земята полудя! Земетръси от 5,1 в Италия, 6,7 в Панама, 5 в Салвадор

В неделната вечер в Северна Италия стана поредното силно земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер. Епицентърът се намира между провинциите Модена и Мантова.

Не се съобщава за жертви и пострадали. В в зона, със забранен достъп заради разрушениията от предишни земетресения, се срутиха няколко стари сгради.

Днес в Италия е ден на траур за жертвите от земтресенията, станали в севрната част на страната на 20 и 29 май. Общо 24 души загинаха, а 14 хил. останаха без покрив. Щетите от земетресението се изчиляват на 5 милиарда евро.

В района на тихоокеонското крабрежие на Салвадор днес стана земетресение с магнитуд 5 по Рихтер. За пострадали и разрушения не се съобщава.

Според оцфициалните данни епицентърът на земетресението се намира на 46 км на юг от крайбрежието на централния департамент Усулутан. Дълбочината на труса е 43,3 км

Земните вълни са усетени в по-голямата част от страната, в това число и в столицата Сан Салвадор.

Световните агенции съобщиха и за силно земтресение с магнитуд 6,7 в Панама. Епицентърът му  се намира на 370 километра южно от град  Давид – административен център на провинция Чирики, а огнището на труса е  на дълбочина десет километра.

Снощи леко земетресение бе регистрирано във Велинград (вижте тук). Да се молим само такива да ни се случват оттук нататакъ не само в България, но и по целия свят.

(Още подробности за земетресението в Панама – вижте тук).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *