29/03/2024

Финландски писател: Европейският съюз е проект на ЦРУ

Най-популярният финландски писател Илкка Ремес в най-новата си книга нарича евроинтеграцията „Мошеничеството на века”.

Писателят е член на финландската националистическа партия „Истинските фини”, която се обявява за обединяване на интересите на Финландия и Русия и се противопоставя на евроатлантическата линия на Финландия, съобщи говорителят на правозащитника Йохан Бекман.

Илкка Ремес е написал статия за дейността на ЦРУ в аспекта на създаването на Евросъюза във финландския ежедневник „Кансан Уутисет”.

По мнението на писателя Европейският съюз е творение на ЦРУ. „Евроинтеграцията през 1950-те беше най-голямата операция на ЦРУ”, казва писателят. Илкка Ремес също така подозира, че „бащата” на ЕС Жан Моне е работил за американските банкери първоначално в САЩ, а впоследствие – в Европа.

„Проектът Европа” е най-тайната специална операция на ЦРУ през 50-те години”, казва писателят. „Аз намерих един свят, пълен със секретни операции, мошеничества, незаконни обиски, борба за власт, корупция, взаимоотношения с мафията, поръчкови убийства и интриги” , казва Ремес.

Според него всяка една организация, която действа като ЕС, трябва да бъде привличана към наказателна отговорност. „Те крадат парите на данъкоплатците, перат пари от наркобизнеса, мамят клиентите на банките. Нито един банкер никога не е бил съден за тези огромни престъпления в размер на милиарди, защото финансовият сектор на ЕС е целият извън закона”, обвинява Илкка Ремес.

Източник: http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-30_09.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *