29/03/2024

НЛО се движи по магистрала край Вашингтон, шофьорите – на нокти

В предградията на Вашингтон шофьори предизвикаха задръствания и вдигнаха на крак полицията, съобщавайки, че на едно от шосетата участник в пътното движение станал…НЛО.

По-точно товарен камион превозвал временно нелетящия обект.

Инцидентът станал късно вечерта по местно време на 6 юни 2012 г., съобщава Fox News. Нещо сребристо, много приличащо на футуристичен летателен апарат от холивудските филми, без да бърза се придвижвало по магистралата Capital Beltway, опасваща американската столица.

Невярващите на собствените си очи шофьори се „избили“ да съобщават за случващото се в Twitter. А по-впечатлителните читатели на микроблоговете в паниката си започнали да звънят на полицията. Fox News излъчва аудиозапис на едно от най-любопитните позвънявания:

Един от местните жители звъни на тел. 911 и съобщава, че в предградията на Вашингтон е забелязан НЛО. На въпрос на диспечера за това, къде именно летят предполагаемите пришълци, мъжът отговаря, че не знае точно, тъй като е прочел за това в Twitter. В хода на разговора той признава, че не може с увереност да каже, че видяният на любителските фотографии обект, действително е кораб на пришълци. „Е, аз не знам…Не мога да кажа, че често съм попадал на НЛО“.

Военните си признаха всичко

Обяснението на този инцидент, както и в повечето подобни случаи, се оказва доста прозаично. Това не са били снимки на нов филм и не е фотомонтаж и поредната фалшификация, както предполагат блогърите скептици. А най-новата модификация на военния безпилотен летателен апарат
X-47B Pegasus. Него го превозвали от Калифорния до военоморската база Patuxent River в Мериленд, където на безпилотника ще бъдат направени изпитания.

„Местните жители трябва да се подготвят: скоро НЛО ще пътува не само по шосе, но и ще върти кръгчета в небето“, заявил един от изпитателите на X-47B.

От полцията поясниха, че към позвъняванията на въсторжените очевидци са се отнесли с разбиране. Както си признали самите ченгета, непосредствено съпровождали необикновения безпилотник по шосето, и те самите не веднага разбрали с какво си имат работа, съобщава NBC.

Работата по създаването на безпилотния летателен апарат X-47B Pegasus – модификация X-47A започва в края на 2001 г., а първият демонстрационен полет бе извършен през 2003. Пъвият X-47B бе завършен в края на 2011 г. Първите тестови полети на безпилотника се състояха през май на базата на ВВС Edwards в Калифорния, съобщава прес-службата на компанията създател на летателния апарат Northrop Grumman Corporation. След това X-47В бил изпратен в Мериленд, където по-рано е бил доставен още един X-47В. Тестването на безпилотника на Източното крайбрежие е планирано за есента на тази година.

Предполага се, че X-47В ще бъдат базирани на самолетоносачи. Основните функции на тези безпилотници ще са извършване на разузнаване, заглушаване на работоспособността на противовъздушната отбрана на противника и дори – унищожаване на наземни цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *