26/04/2024

Гуру: За един ден могат да се свалят 20 килограма

Ако един човек е много, много дебел той може да смъкне 20 килограма само за 1 ден, не 1 месецтвърди Мастър Аман Соод /Aman Sood/.

Индийският гуру, който е в България по покана на Здравна академия „Гарабитов”, обясни, че 100-процентов бърз резултат може да се постигне с детоксикираща йога. Такава детокс терапия не съществува в медицинската практика – има я единствено в йога. Чрез нея се пречиства вътрешната система, което дава моментални резултати.

Започва се с пиене на специален вид вода, която стимулира метаболизма на клетките. Във водата се слага т.нар. планинска сол, която не вдига кръвното налягане, понякога се добавя и лимон. Правят се и йога упражнения. Едно от тях се нарича  „миялна машина” – движение на вътрешния мускул на дебелото черво. „Когато правим това, обвивката на дебелото черво започва да се движи като миялна машина и започва да чисти мръсотиите около стомашната стена и стимулира енергията, която се е акумулирала в мастните клетки”, обясни Соод. Той бе категоричен, че всеки може да направи изключително сложното за повечето от нас упражнение, само трябва да има учител.

Аман Соод призна, че преди да започне да се занимава с йога е мислил, че никога няма да може да направи и една от асаните, които изпълнява сега.

Към древната философска школа го насочва болката. „16 години играех професионално джудо за Индия. По време на един шампионат си нараних гърба и кръста и отидох на йога. Учителят Сики Мистра ми помогна да се излекувам напълно. Влюбих се в йогата и започнах да мисля, че трябва да помогна на хората”, сподели в студиото на бТВ Аман Соод.

Въпреки, че е много млад, само на 27 години, Мастър Соод е Директор на йога федерацията в Тайланд. За него йогата не е религия, а просто начин на живот. Живот без болка и излишни килограми. Повече от 10 години предава знанията си по целия свят.

В България ще води курсове по отслабваща йога, йога за болки в гърба и ставите и хата йога. Практиките ще се проведат в Пловдив, в център „Гарабитов” –  йога зала „Шри Чинмой” на 22, 23 и 24 юни /петък, събота и неделя/, от 11 до 14.30 часа. Необходимо е предварително записване.

„Йогата няма да ви направи по-слаби с магическа пръчка, а по-балансирани”, казва индийският мастър. Човек се успокоява и ако е по-пълничък започва да отслабва, ако е прекалено слаб започва да наддава. Това е постигане на баланс. Йогата обединява тялото ни, начина на дишане и душата ни – това е един комплекс. Помага ни за себепознаването. Отслабващата йога и хата йога може да се прави и от малки деца. Методите обаче са специално за тях – по-забавни, допълва индийският гуру.

Така популярната в момента в САЩ хот йога или още гола йога, според Соод е добре най-вече за хора с огромно свръхтегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *