24/04/2024

Куче марка ли е животът в България?

Помните ли   култовия филм „Да разлаем кучетата“ с режисьор Бари Левинсън и с участието на Робърт Де Ниро? Беше комедия.

А у нас разлайването на кучетата става всеки месец почти. В резултат – загива по един възрастен човек. Първо беше професор Ботьо Тачков, а наскоро още един старец.

И двамата издъхнаха  изядени от кучета. Преди десетина години не съм си и помислял, че в европейска страна, каквато се води България, е възможно човек да бъде изяден в центъра на София  от кучета.

Не съм си представял също така, че разривът между политическата класа и народонаселението ще се задълбочи до такава степен, че да си мисля, че робовладелският строй е доста по-хуманен от сегашния. За робите са се полагали грижи, за да могат да работят.

Сега нещата са дотам извратени и антихуманни, че един човешки живот е само поредица от цифри, написани от някой счетоводител.

В крайна сметка животът от кучешки се трансформира в човешки. В България това придобива смисъл на кланица, където всеки може да те унищожи. А ако не е човек, ще се намери някоя услужлива глутница кучета, която да те оглозга.

http://30dumi.eu/2012/06/kuche-marka-li-e-zhivota-t-v-ba-lgariya/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *