19/03/2024

Лекар пропушва, за да изпробва върху себе си ефективна методика за отказване от цигарите (видео)

Със сигурност нищожно малко са пушачите, които не искат да се откажат от цигарите. И също толкова е сигурно, че са изпитали на гърба си „формулата“ на Марк Твен, именно – оказвали са ги стотина пъти.

Един лекар обаче твърди, че има начин за освобождение от това робство и финансово, и тровещо. Защо е по-убедителен от безбройните статии и съвети в мрежата по темата?

За да разбере защо е толкова трудно да се откажат цигарите, д-р Александър Шишонин (на снимката) умишлено става пушач, вече като практикуващ лекар. Преди това е опитвал да пали, но не са му харесали. Отначало не му е било никак приятно, но скоро работата потръгнала и стигнал до кутия и половина на ден. И така – цяла година. Идва моментът на експеримента отказване от цигарите. Преди това във видео той подробно обяснява какво си вкарваме в телата, ние пушачите – най вече никотин и въглероден газ (оксид). И двете вещества са отрова, което значи, че при предозиране могат да убият човек. Никотинът според него е хиляди пъти по-токсичен от алкохола. Смъротосната доза алкохол, казва той, е два литра, смъртоносната доза никотин – 1 милиграм. Но има едно предимство – никотинът хиляди пъти по-бързо от алкохола може да се изхвърли от организма.

И сега идва изненадата:

Според него нито никотинът, нито въглеродният газ водят до пристрастяване – те не въздействат според него като наркотиците.

Първият му съвет е никой да не си въобразява, че като намалява постепенно броя на изпушените цигари един ден ще стигне до нулата. Няма такова нещо – цигарите се отказват отведнъж.

Но щом не са наркотици цигарите защо е толкова трудно да ги откажем? Тази трудност той самият я изпитва върху себе си. Минава през всички неприятни усещания, през които минават пушачите в опитите да се откажат от вредния навик. Усещания, които са причина да се връщат пак и пак към пушенето.

Обяснението му е, че те не се дължат на никотинов глад, а на това, че тялото започва да се очиства от трупаните години наред отрови.

„Започват да се появяват болки в тялото – бодне те тук, бодне те там, бодне те в сърцето“, споделя докторът.

Синтезирани ето ключовите съвети на доктор Шишонин при препоръчваното от него рязко отказване на цигарите:

– При поява на силно желание за цигара, започнете да клякате, казва той. Така се ускорява пулсът, учестява се дишането, а това е един от ефектите при пушенето, който клякането замества. И нямате загуба да продължите цял живот да клякате, след като сте хвърлили цигарите, казва докторът.

– При поява на описаните болки в тялото той препоръчва в началото, докато се преодолее този проблем, да се пие течен аналгин.

– При поява на кашлица, което непременно се случва, защото и белият дроб иска да се очисти, той препоръчва три пъти на ден да се пие бронхолитин от аптеката, който подпомага отхрачването.

Д-р Шишонин е изключително популярен в Русия с ръководения от него „Клуб на бившите хипертоници“. Специалният му комплекс за шийна гимнастика в ютюб е гледан над 11 милиона пъти.

Причината е, че според него болест високо кръвно налягане няма. Налягането в кръвоносните съдове според него се полчава заради това, че мозъкът ни страда от кислороден глад. И когато започне да не му достига кислородът, той „казва” на сърцето – работи повече, за да ми доставиш кислород, което покачва налягането в кръвоносната система. А причината пък за този кислороден дефицит е, че повечето от нас поради болест, неправилна стойка или поради естеството на работата или възрастови промени в тялото сме с вцепенени шийни мускули и от там – трудно проводими съдове.

Това с шийната гимнастика го изпробвах – работи. Това с отказването от цигарите ще го пробвам тепърва. Надявам се и то да работи толкова ефективно, колкото шийната гимнастика на д-р Шишонин. За тези, които ще прочетат това – вие избирате как да постъпите.

Превод и подготовка на материала – Елена Емануилова


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *